Znáte divnější "obytňák", než Heku Car Camp?

Heku Car Camp | foto: wheelsage.org

Obecně známe dva druhy karavanů. A to buď obytný automobil a nebo obytný přívěs. Každé z těchto řešení má své klady i zápory. Heku Car Camp spojuje obě koncepce do jedné.

Soupravy Heku Car Camp jsou vlastně takové Opely s obytným "batohem" na zádech. Jako první se v roce 1988 veřejnosti představila varianta spojená s Opelem Kadett GSI o výkonu 115 koní, v případě 16ti ventilové verze dokonce s výkonem 150 koní. Samotný Opel Kadett GSI uměl 0-100 km/h za rovných 8 s a maximální rychlost dal až 217 km/h. V tandemu s obytným "batůžkem" bude jistě pomalejší, ale i tak se ve své době mohl řadit k nejrychlejším obytňákům na světě. Navíc během několika minut lze automobil od obytné části odpojit a pak je možné si "GSíčko" vychutnávat na plno.

Heku Car Camp | foto: wheelsage.org

Heku Car Camp | foto: wheelsage.org

Momentálně je v Holandsku k mání za 11 000 € (asi 280 000 Kč) jeden Heku Car Camp včetně Opelu Kadett GSI. Verze o výkonu 115 koní má najeto 290 712 km, ale přesto je prý vůz v dobrém technickém stavu.

Heku Car Camp | foto: wheelsage.org

Heku Car Camp | foto: wheelsage.org

Kromě Opelu Kadett a pár kusů Daewoo Nexia, vznikl Heku Car Camp z vozů Opel Astra a to v generacích F, H a J. Roku 2012 byla výroba tohoto velice neobyčejného obytného vozu ukončena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy