Jak si vedou hybridy na trhu? Poslední průzkumy možná překvapí

První generace Toyoty Prius z roku 1997 se stala symbolem hybridních automobilů | foto: Toyota

Elektromobilita vyvolává v lidech rozdílné názory, nicméně podle mnohých odborníků se jedná o budoucnost osobní dopravy, se kterou musíme jednoduše počítat. V praxi se ale setkáváme s mnoha kontroverzemi a většina zákazníků je k tomuto druhu pohonu spíše skeptická. Jak si ale vedly hybridy ke konci roku? Výsledky možná překvapí.

Podle posledních zpráv z webu InsideEvs.com už po planetě jezdí více než 3 miliony hybridních vozidel, přičemž jen v tomto roce se prodalo více než jeden milion plug-in hybridů a příštím roce se očekává prodej dokonce 1.7 až dvou milionů plug-in hybridů.

Do konce roku 2018 se tak očekává, že by se po celém světě mohlo pohybovat zhruba 5 milionů plug-in hybridů. Velký podíl na tomto růstu mají mít především nové modely, které automobilky brzy vypustí na trh. Roční růst se odhaduje na úctyhodných 50 až 100 %, ovšem příliš dlouho nejspíš nevydrží.

Statistika prodeje hybridních vozidel | foto: The Guardian

Ročně se na celém světě prodá zhruba 80 milionů automobilů, v čemž se hybridy poměrně snadno ztrácí. V průběhu několika následujících let se však dá očekávat, že se tato situace dramaticky změní. Kromě většího výběru a modernějších technologií za to budou moci i velké trhy, jako je například ten čínský. Jeho podíl na prodeji hybridů ostatně ukazuje i graf sestavený webem The Guardian.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy