Hodnota Tesly strmě stoupá. Už přeskočila Porsche a Land Rover

Tesla Model S | foto: Tesla Motors

Automobilka Tesla se neustále veze na vlně úspěchu. Její elektromobily jsou mezi zákazníky oblíbené, neprošla si žádným skandálem a připravovaný model 3, který ještě nikdo pořádně nevyděl, už si objednalo přes půl milionu zákazníků.

Hodnota automobilky proto stále stoupá. Podle hodnocení BrandZ ,první stovky nejhodnotnějších značek na světě, si automobilka Tesla polepšila o úžasných 32% a posunula se tak na 8. místo žebříčku deseti nejhodnotnějších automobilových značek na světě.

Hodnocení nejhodnotnějších automobilek podle Kantar Millward Brown | foto: Kantar Millward Brown

Na prvním místě tohoto žebříčku se již dlouhodobě drží Automobilka Toyota, jejíž hodnota je odhadována na 28,6 miliardy dolarů a v celkovém hodnocení nejhodnotnějších značek se drží na 30. místě. 

Druhé místo drží automobilka BMW s hodnotou 24,5 miliardy a na záda jí dýchá Mercedes-Benz s hodnotou 23,1 miliardy. BMW si ale meziročně pohoršilo o 8%, zatímco Mercedes si polepšil o 3%. Příští rok by se tak Mercedes-Benz mohl posunout na místo druhé.

Tesla se svým meziročním nárůstem 32% a hodnotou 5,8 miliardy dolarů udělala v tabulce největší skok. Během něj dokonce přeskočila i automobilky Land Rover a Porsche, které si obě oproti minulému roku polepšily o více než 15%. Velkému růstu Tesly pravděpodobně pomohl právě Model 3, kolem kterého je spousta rozruchu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy