Seat plánuje invazi do severní Afriky a Latinské Ameriky. S Atecou si věří

Seat představuje Atecu X-Perience. | foto: Seat

Španělské automobilce se po řadě slabších let konečně daří a výrazně roste. I finanční výsledky jsou mnohem optimističtější, než v minulých letech.

Předseda představenstva společnosti SEAT, Luca de Meo oznámil, že Seat povede plány koncernu VW, a bude v příštím desetiletí expandovat na nové trhy v severní Africe a snad i v Mexiku. Hlavním důvodem je, aby se společnosti Seat povedlo stabilizovat své zisky a snížit svoji závislost na evropském trhu.

Seat by měl mít vedoucí úlohu v nové továrně koncernu VW v Alžírsku, první továrně na africkém kontinentu. To umožňuje smlouva mezi VW a alžírskou společností SOVAC, která je od roku 2001 distributorem značek koncernu Volkswagen v Alžírsku. Loni německá automobilka podle svých údajů prodala jejím prostřednictvím 30 tisíc nových vozů. U města Ighíl Izaní na severozápadě země se tedy bude montovat více než sto automobilů denně. Konrétně by se mělo jednat o Seat Ibiza, VW Golf a Caddy a Škoda Octavia.

Finální montáž nového Seatu Ibiza na severoafrickém trhu začne v nové továrně už v druhé polovině tohoto roku. Luca de Meo udává budoucí plány značky Seat a odhaduje během pěti až deseti let prodej až 30% svých vozů mimo Evropu. Dále oznámil, že si Seat dobře uvědomuje nejrychleji rostoucí trh s vozy SUV, a že je automobilka Seat přesvědčená o potenciálu svého vozu Ateca.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy