Potvrzeno! Volkswagen I.D. Buzz se bude skutečně vyrábět

Volkswagen I.D. Buzz | foto: Volkswagen

Volkswagen nechce být v otázce elektromobilů vůbec pozadu, a proto slibuje 20 až 30 modelů elektrických vozů do roku 2025, a to není vůbec málo. Nad modelem I.D. Buzz byl dlouho otazník, ale nakonec Volkswagen učinil oficiální rozhodnutí – tenhle mikrobus půjde do výroby.

Máme velkou radost z toho, že budeme moci vidět tento retro fururistický mikrobus, který volně převzal základní vzhled legendárního prvního Transporteru. Volkswagen představil svou vizi čistě elektrických vozů na platformě MEB již dříve, ale zatímco o výrobě vozů I.D. hatchback a I.D. Crozz bylo jasno od samého začátku, výrobou I.D. Buzz si VW nebyl jistý, neboť se podle něj jedná o specifický automobil, který se zřejmě nikdy nebude prodávat ve velkých počtech.

Na rok 2022 si budou muset počkat zákazníci ve Spojených státech, Evropě i Číně, to by totiž měl I.D. Buzz teprve vstoupit do výroby. I.D. Buzz slibuje kompaktní rozměry a kabinu na podvozku plném baterií, které by měly poskytnout dojezd až 250 kilometrů. Mikrobus by měl také mít dostatek prostoru pro cestující i náklad a dostupné by měly být i autonomní schopnosti vozu.

Jako první z generace I.D. by se v roce 2020 měla představit produkční verze konceptu I.D., který byl poprvé představen minulý rok na autosalonu v Paříži. Následovat by měl crossover I.D. Crozz, představený letos v Šanghaji, a trojici vozů I.D. uzavře již potvrzený I.D. Buzz, který je elektrifikovanou reinkarnací VW Bus z 50. a 60. let.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy