Elektromobily Mercedes-Benz už jsou za dveřmi

Koncept Mercedes-Benz EQ | foto: Mercedes-Benz

Nemine den, kdy některá z automobilek nepřijde s oznámením, že plánuje či připravuje spuštění výroby elektromobilů. Jednou z posledních je společnost Mercedes-Benz, která oznámila zahájení výroby elektromobilů již na rok 2019.

Automobilka Mercedes-Benz oznámila plány na výrobu několika různých elektromobilů, které by měly být produkovány v továrně v německém Rastattu, kde se v současné době vyrábí modely řady A-, B- a GLA. Se zahájením výroby elektromobilů se počítá během roku 2019.

Podle manažera torávny v Rastattu, Thomase Geiera, se má místní továrna stát centrem výroby nových kompaktních elektromobilů. Příští rok navíc továrna oslaví výročí 25. let od zahájení výroby, elektromobil k oslavě by se tak dozajista hodil.

Ačkoliv automobilka nechce zmínit, jaký elektromobil by zde měl být vyráběn, mnozí sází na realizaci již dříve představeného konceptu EQ A, který by měl představovat vstup do světa elektromobility značky M-B a zároveň být konkurentem městskému BMW i3.

Ačkoliv nejsou známé žádné konkrétní specifikace, s největší pravděpodobností bude vůz poháněn pouze jedním elektromotorem, jehož výkon bude putovat na přední kola. Ve hře by mohla být i výkonnější varianta s dvěma elektromotory a pohonem všech kol. Očekává se, že na trh se vůz dostane v roce 2020.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy