Tesle vyroste velká konkurence. Která značka si na ní došlápne?

Volkswagen e-Up! | foto: Volkswagen CR

U Volkswagenu je poslední týdny a dny živo. Nejdříve se na svět dostane zpráva, že se přestalo potají vyrábět čtyřdvířko CC a následně se VW nechal slyšet, že do bodoucna bude chtít pořádně zatopit Tesle.

Jde totiž o to, že koncern chce postavit vlastní továrnu na akumulátory. Ptáte se proč? Podle jeho plánů chce totiž výrobce do roku 2025 vyrábět ročně 3 miliony elektromobilů. Tím pádem dožene americkou Teslu, ovšem doufejme, že jen v počtu vyrobených vozů.

A jelikož tak velký objem elektroaut bude potřebovat hodně akumulátorů, Volkswagen je nemá kde brát. Přitom ještě dva měsíce zpátky to vedení VW zavrhlo. K celé věci se vyjádřil i generální ředitel automobilky Matthias Müller, který řekl, že pokud má být více než čtvrtina vozů s logem VW v budoucnosti elektromobily, pak bude potřeba vyrobit tři miliony akumulátorů ročně.

Psali jsme: Tesla možná postaví v ČR novou továrnu

Přitom něco podobného má v plánu i Tesla. Ta díky neustále rostoucím prodejům nestíhá servisovat svá auta v USA. I ona si pak postavila obří továrnu, o čemž se můžete dočíst v odkazu výše.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy