Nový Renault Talisman Grandtour míří na náš trh

renault talisman | foto: Renault

Česká republika je vozům kombi zemí zaslíbenou, proto nepřekvapí, že francouzská automobilka Renault na náš trh posílá svou vlajkovou loď Talisman také ve veri Grandtour. O zákazníky se hodlá přetahovat s takovými vozy, jako jsou například Škoda Superb, nebo VW Passat.

Exteriér
Již předchozí generace nacházela své zákazníky mimo jiné svým neotřelým vzhledem. Nejnovější vydání Talismanu Grandtour dále zdůrazňuje jeho styl a přitažlivost

Kultivovanější příď dostala novou mřížku chladiče , doplněnou chromovými prvky a přepracovaný nárazník. Všechny verze dostaly adaptivní světlomety s funkcí LED MATRIX. Světla denního svícení ve tvaru písmene C jsou pro značku Renault typická. Zadní světla jsou také kompletně na bázi LED. Světla dostala chromový rámeček a jsou v nich integrované dynamické ukazatelé.

Interiér
Prostor pro posádku byl navržen do nejmenších detailů. Nové chromové rámečky podtrhují tvar středové konzole, která je nabízena s ambientním osvětlením s osmi režimy osvětlení kabiny. Palubní deska je nyní přehlednější díky 10,2" přístrojovému štítu, který je nyní ve standardní výbavě.

Ve výbavě může být i exkluzivní kožené čalounění Nappa, a to v barvách černé Titane nebo pískově šedé Šavle se zlatavě hnědým prošíváním.

renault talisman | foto: Renault

Maximální konektivita
Nový Talisman Grandtour je vybaven ekosystémem Renault EASY CONNECT, který propojuje různé aplikace, jako MY Renault, nový multimediální systém Renault EASY LINK a jiné konektivní služby, jako jsou automatické aktualizace a dálková ovládání vozidla.

Multimediální systém Renault EASY LINK nabízí uživatelsky příjemné a personalizované rozhraní. 9,3palcový displej v portrétové konfiguraci podtrhuje dojem modernosti, kterým interiér kabiny působí.


Renault EASY LINK zahrnuje digitální rádio DAB, multimédia, mobilní telekomunikační systém kompatibilní s operačními systémy Android Auto a Apple CarPlay a také satelitní navigaci s vyhledáváním adres prostřednictvím Google Places, informace o cenách paliva a dopravní informace v reálném čase.

13 prémiových reproduktorů Bose® v rámci výbavy INITIALE PARIS bylo rovněž přepracováno, takže nabízejí kvalitnější poslechový zážitek díky pěti nastavitelným režimům reprodukce zvuku.

Vyšší bezpečnost na silnici
Nový Talisman Grandtour byl vylepšen modernějšími a sofistikovanějšími asistenčními systémy řidiče (ADAS) až do druhé úrovně autonomního řízení.

Systém Easy Pilot – asistent pro jízdu po dálnici a v koloně, v sobě spojuje adaptivní tempomat a funkci udržování vozidla ve středu jízdního pruhu, která zvládá i jízdu v zatáčkách. Tento systém reguluje rychlost v pásmu 0 až 160 km/h a přitom udržuje bezpečnou vzdálenost od vozidla jedoucího vpředu. Může také automaticky provést zastavení a rozjezd automobilu během tří sekund bez jakéhokoli zásahu řidiče.

renault talisman | foto: Renault ČR

Sázka na diesely
Nový Talisman Grandtour je vybaven moderními dieselovými motory, které jsou co možná nejšetrnější k životnímu prostředí. Motory Blue dCi mají systém SCR (selektivní katalytická redukce) pro snížení emisí a vstřikování AdBlue pro nižší emise NOx.

Pod kapotou Talismanu Grandtour bude k dispozici pohonná jednotka 2.0 Blue dCi naladěná buď na 160 a nebo 190 koní. V obou případech bude spolupracovat s dvouspojkovou šestistupňovou automatickou převodovkou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy