Škoda Karoq dostává sportovní tvář, model Sportline nabídne až 190 koní

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 2. srpna 2018, 08:21 Google+

Škoda představí na autosalonu v Paříži v říjnu 2018 novou variantu kompaktního SUV Karoq se sportovním naladěním designu a jízdní dynamiky. Exkluzivně dostane Škoda Karoq Sportline i nejsilnější benzinový motor o výkonu 140 kW (190 k).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Karoq Sportline

Škoda Karoq Sportline | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

V roce 2017 představený model Škoda Karoq je druhým modelem SUV-ofenzívy automobilky Škoda, který přenesl moderní designový jazyk i do segmentu kompaktních SUV. Škoda Karoq nabízí inovativní technologie, jako je virtuální kokpit nebo bezdrátové nabíjení mobilních zařízení. V oblasti konektivity nastavuje Škoda Karoq nová měřítka ve své třídě. K infotainment systémům si zákazníci mohou pořídit balíček služeb Škoda Connect zahrnující Infotainment Online, Care Connect a Tísňové volání. Typicky pro značku Škoda pak model Karoq nabízí navzdory kompaktním vnějším rozměrům velkorysý vnitřní prostor pro pět cestujících a jejich zavazadla.

Čtyři motory a volitelný pohon všech kol

Pro nově přicházející sportovnější variantu nabídne Škoda čtyři efektivní a ekologické motory. Exkluzivně v rámci modelové řady Karoq bude pro Škoda Karoq Sportline k dispozici motor 2,0 TSI 140 kW (190 k) s pohonem všech čtyř kol a převodovkou DSG. Pro benzinový motor 1,5 TSI
110 kW (150 k) s pohonem předních kol Škoda nabízí kromě manuální převodovky také sedmistupňovou převodovku DSG ve volitelné kombinaci s pohonem všech čtyř kol.

V nabídce pro model Škoda Karoq Sportline budou i dva dieselové agregáty. U motoru 2,0 TDI s předním náhonem a výkonem 110 kW (150 k) je k dispozici standardně dodávaná manuální šestistupňová převodovka. Pohon všech kol je pro tento model k dispozici volitelně, na přání i v kombinaci se sedmistupňovou převodovkou DSG. Silnější varianta motoru 2,0 TDI 140 kW (190 k) bude dodávána se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

Sportovní vzhled venku i uvnitř

Sportovní duch vozu Škoda Karoq Sportline je zřejmý na první pohled. Upravené nárazníky a exkluzivně dodávaná černě lakovaná 18-palcová kola z lehkých slitin „Mytikas“ odlišují model od běžného provedení. Na přání jsou k dispozici také 17-palcová kola „Ratikon“ nebo 19-palcová kola „Vega“, oba typy v černé metalické barvě. Elegantní dojem umocňuje také obložení spodní hrany dveří v barvě karoserie a v černé barvě, tónovaná skla a černé střešní nosiče. Přední blatníky jsou zdobeny
plaketami Sportline.

V interiéru okamžitě upoutají pozornost černá sportovní sedadla se stříbrnými kontrastními švy. Jsou potažena trojvrstvou tkaninou Thermoflux. Díky vyšší prodyšnosti nabízí cestujícím zejména v létě mimořádný komfort i při dlouhém cestování. Multifunkční sportovní volant je potažen perforovanou černou kůží a švy jsou stříbrně. Efektní a současně funkční pedály jsou vyrobené z nerezové oceli. Sportovnímu vzhledu rovněž přidává černá stropnice, černé obložení sloupků a LED balíček vnitřního osvětlení.

img-responsive

Škoda Karoq Sportline | foto: Škoda Auto

Volitelně s digitální přístrojovou deskou

Na přání bude Škoda dodávat zákazníkům vůz Karoq Sportline s virtuálním kokpitem. Ve verzi Sportline si řidič může kromě čtyř stávajících vybrat i nové páté uspořádání displeje, které umožňuje zobrazit otáčkoměr a aktuální rychlost uprostřed. Díky LTE-modulu a WLAN-hotspotu jsou cestující ve voze Škoda Karoq ‚vždy online‘. Nastavení vozu může řidič libovolně měnit prostřednictvím výběru jízdního profilu, elektronická kontrola stability ESC nabízí dvě úrovně nastavení.

Jako každý vůz s okřídleným šípem ve znaku, dostala i Škoda Karoq Sportline řadu Simply Clever prvků a odkládacích prostor. Volitelné elektricky ovládané zadní výklopné dveře zavazadlového prostoru s funkcí tip-to-close se otevírají a zavírají stisknutím tlačítka nebo mírným tlakem na otevřené dveře; na přání umožňuje virtuální pedál pod zadním nárazníkem otevření dveří zavazadlového prostoru intuitivním pohybem nohy. Škoda nabízí pro zavazadlový prostor variabilní podlahu. Síťové kapsy na vnitřní straně opěradel předních sedadel a středové konzole usnadňují každodenní život, podobně jako odkládací prostor pro drobné mince a parkovací karty na straně řidiče nebo držák pro multimediální zařízení.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Karoq dostává sportovní tvář, model Sportline nabídne až 190 koní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Milan Red

Rakouská konkurence pro Bugatti Chiron? Milan Red slibuje přes 1 300 koní

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud