Škoda Kamiq oficiálně představena! O co jsme v Evropě zůstali ochuzeni?

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 23. dubna 2018, 14:17 Google+

V rámci akce Škoda International Media Workshop, která se uskutečnila 23. dubna na českém velvyslanectví v Pekingu, zažila světovou premiéru nová Škoda Kamiq. Městské SUV je po modelech Škoda Škoda a Škoda Karoq třetím novým členem rodiny vozů SUV značky Škoda. Nová Škoda Kamiq dostala designové prvky charakteristické pro všechna nová SUV značky Škoda. Zákazníky v Číně zaujme nejen výrazným designem, ale také atraktivní kombinací prostornosti a moderních technologií pro všechny zákazníky. Bezprostředně po světové premiéře se Škoda Kamiq představí veřejnosti v rámci autosalonu Auto China 2018, který se koná od 25. dubna do 4. května v Pekingu. Novinka v portfoliu značky Škoda bude na čínský trh uvedena jen pár měsíců po autosalonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Kamiq

Škoda Kamiq | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Nová Škoda Kamiq spojuje kompaktní rozměry s prostorným interiérem. Na délku měří vůz 4390 mm, široký je 1781 mm a má výšku 1593 mm. Rozvor činí 2610 mm. Vůz pohání zcela nově vyvinutý benzinový motor o objemu 1,5 litru, který nabízí výkon 81 kW a nejvyšší točivý moment 150 Nm. Točivý moment motoru bude na kola přenášet šestistupňová automatická převodovka.

Karoserie vozu Škoda Kamiq nese typický designový jazyk vozů SUV značky Škoda. Charakteristická maska chladiče s vertikálními zdvojenými žebry je nezaměnitelným prvkem současných vozů české automobilky. Tvary světlometů s krystalickými prvky plynule přechází do masky chladiče, což modelu Kamiq dodává zvláště robustní vzhled. Precizní, ostře řezaná linie na bocích vozu, spolu se sedmnáctipalcovými koly z lehkých slitin, přispívají ke sportovnímu tvaru při pohledu z boku. Horizontálně uspořádaná zadní skupinová světla, zasahující daleko do boků, činí vůz opticky širší.

Robustní design je na první pohled k vidění i v interiéru. Displej infotainmentu umístěný ve vyšší pozici uprostřed palubní desky umožňuje řidiči velmi snadné a pohodlné ovládání mnoha funkcí vozu. Chromovaná lišta vedená po celé šířce palubní desky spojuje všechny její prvky. Efektním detailem je inovativně nakloněná pozice reproduktorů. Sedadla řidiče a spolujezdce nabízí díky svému ergonomickému tvaru vynikající komfort a boční vedení. Potahy sedadel mají kostkovaný vzor s 3D-efektem, který ještě zvýrazňuje moderní vzhled celého interiéru.

Cílovou skupinou modelu Škoda Kamiq jsou mladí zákazníci žijící ve městech, kteří se svého digitálního životního stylu nechtějí vzdát ani při jízdě autem a vyžadují moderní řešení konektivity. Škoda Kamiq je proto vybavena nově vyvinutým inteligentním systémem konektivity. Jednou z technologických předností systému je hlasové ovládání od firmy iFLYTEK, patřící k předním asijským dodavatelům hlasového ovládání na bázi umělé inteligence. Software rozumí regionálním čínským dialektům a je dokonce schopen se automaticky naučit individuální a lokální výslovnost.

Přes rozhraní Apple CarPlay, Baidu Carlife a MirrorLink™ lze připojit chytré telefony a kompatibilní aplikace ovládat pomocí osmipalcové obrazovky s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Palubní infotainment systém kromě toho nabízí také řadu praktických pomocníků, například službu, která dokáže řidiči na základě jeho konkrétní registrační značky říct, do jakých části města má jeho vůz aktuálně přístup, dále nabízí dopravní informace v reálném čase, informace o počasí nebo informace o zajímavých místech.

Škoda představí model Kamiq veřejnosti poprvé 25. dubna 2018 na autosalonu Auto China 2018 v Pekingu. Zástupci médií a návštěvníci jsou srdečně zváni, aby si nové městské SUV zblízka prohlédli na stánku společnosti SAIC Škoda v hale W4 čínského Mezinárodního veletržního
centra.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Kamiq oficiálně představena! O co jsme v Evropě zůstali ochuzeni?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Jak využít kufr u auta? Pošťák zvolil netradiční způsob, lidé jsou zděšeni

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud