Dvě Škody Kodiaq dostaly záchranářské barvy, pomáhat budou v Královéhradeckém kraji

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 21. února 2019, 13:59 Google+

Škoda Auto darovala Zdravotnické záchranné službě Královéhradeckého kraje dva nové vozy Škoda Kodiaq, které budou sloužit v nejbližším okolí jejích výrobních závodů: v Rychnově nad Kněžnou a v Trutnově. Zdravotnickému nadačnímu fondu města Rychnov nad Kněžnou společnost také poskytne finanční dar ve výši 1 000 000 Kč, který bude využit pro potřeby místní nemocnice. V rámci aktivit v oblasti společenské odpovědnosti nedávno Škoda Auto předala vozy či finančně přispěla i sociálním službám v regionu a Městské policii v Rychnově nad Kněžnou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zdravotnická záchranná službě Královéhradeckého kraje převzala dva nové vozy Škoda Kodiaq

Zdravotnická záchranná službě Královéhradeckého kraje převzala dva nové vozy Škoda Kodiaq | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

„Společnost Škoda Auto podporuje v souladu se svou strategií společenské odpovědnosti v regionech v okolí svých výrobních závodů také oblast zdravotnictví. Jsme rádi, že můžeme pomoci Královéhradeckému kraji v zajištění kvalitní a funkční zdravotní péče. Města v tomto kraji jsou pro nás klíčovými partnery již řadu let,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast řízení lidských zdrojů.

Obě nová SUV Škoda Kodiaq ve službách Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje mají výkonný motor 2,0 TDI (140 kW), 7stupňovou automatickou převodovku a pohon všech kol. Jeden vůz bude sloužit na Rychnovsku, druhý je pak určen pro Trutnov. Oba tedy budou působit v nejbližším okolí výrobních závodů Škoda Auto.

Škoda Auto dlouhodobě přispívá k rozvoji zdravotnických a sociálních služeb či bezpečnosti v regionu. Nemocnici Rychnov nad Kněžnou podporuje i dalšími prostředky. Zdravotnickému nadačnímu fondu města Rychnov nad Kněžnou věnuje automobilka finanční dar ve výši 1 000 000 Kč pro rozvoj místní nemocnice. Od roku 2017 společnost Škoda Auto investovala v rámci regionální odpovědnosti desítky milionů korun. Společnost Škoda Auto také aktivně participuje na zajištění odborné stomatologické péče v regionu.

V roce 2017 Škoda Auto poskytla tři vozy sociálním a zdravotnickým institucím: Sociálním službám města Rychnov nad Kněžnou, neziskové organizaci Pferda a Nemocnici Rychnov nad Kněžnou. Loni společnost předala Městské policii v Rychnově nad Kněžnou již druhý vůz – SUV Škoda Karoq. Mimo to automobilka každoročně poskytuje místnímu policejnímu oddělení příspěvek ve výši 2 miliony korun pro zvýšení bezpečnosti v regionu.

Prioritou společnosti Škoda Auto je také zdraví vlastních zaměstnanců, a proto svým pracovníkům poskytuje nepřeberné množství zdravotních benefitů. Zaměstnanci se mohou například nechat zdarma očkovat proti chřipce či klíšťové encefalitidě, na podzim a v zimě probíhá program vitaminové prevence. Zaměstnancům, kteří darují krev nebo kostní dřeň, společnost poskytuje odměny. Škoda Auto také podporuje mnoho zdravotních programů, jako jsou například preventivní rehabilitační programy, kardiovaskulární programy či komplexní programy na podporu zdraví a spolupracuje i s externími odborníky v oblasti psychosociální péče. K motivaci zaměstnanců pečovat o vlastní zdraví slouží aplikace Zdravotní benefity, kde společnost odměňuje ty zaměstnance, kteří o své zdraví pečují. Tyto body si pak zaměstnanci mohou převést na doplňkové penzijní spoření nebo na nákup zdravých potravin v závodních restauracích a kioscích.

img-responsive

Zdravotnická záchranná službě Královéhradeckého kraje převzala dva nové vozy Škoda Kodiaq | foto: Škoda Auto

Škoda Auto si v rámci své společenské odpovědnosti zakládá na dobrých sousedských vztazích a podporuje regiony, v nichž působí, v řadě oblastí – vedle zdravotnictví jde také o rozvoj infrastruktury a bezpečnosti, ochranu životního prostředí či aktivní účast na komunitních projektech. Odpovědné a udržitelné podnikání je jednou z hlavních oblastí firemní Strategie 2025.

Dalším výsledkem spolupráce automobilky Škoda Auto a místních samospráv z regionu je společný projekt sociologického výzkumu na Rychnovsku. Odstartují ho municipality ve spolupráci se společností Škoda Auto, Škoda Auto Vysokou školou a výzkumnou organizací Behavio. Jeho cílem bude zapojení místních obyvatel, kteří dostanou možnost vyjádřit se k aktuálním otázkám rozvoje regionu. Do interaktivního sběru informací se může prostřednictvím chytré aplikace a webových stránek zapojit každý, kdo chce vyjádřit svůj názor na jednotlivá témata. Průzkumů bude v průběhu roku hned několik. Zjišťovat budou názory na témata bezpečnosti, zdravotnictví, dopravní bezpečnosti, vzdělávání, bydlení, sociální infrastruktury atd. Výsledky těchto výzkumů by měly zajistit větší zapojení obyvatel do budoucího vývoje rychnovského regionu. 

Vytisknout

Diskuze: Dvě Škody Kodiaq dostaly záchranářské barvy, pomáhat budou v Královéhradeckém kraji

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Škoda Yeti dostala pohonnou soustavu z Audi RS3

Rusové zkřížili Škodu Yeti s Audi RS3, výsledkem je monstrum s brutálním zvukem…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud