Tipy na vánoční dárek pro milovníky aut? S tímhle rozhodně zabodujete

-jka / AutoRoad.cz, 16. prosince 2018, 13:26 Aktualizováno 16.12.2018, 19:49 Google+

Období svátků, které nás již brzy čekají, má být zejména symbolikou klidu a rodinné pohody. Realita, alespoň těsně před těmito svátky, však bývá jiná. Každý chce opouštět pracovní kancelář s čistým stolem, domácnost je potřeba ukázkově uklidit, a do toho všeho ještě vymyslet a nakoupit vánoční dárky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vánoční dárky

Vánoční dárky | foto: pixabay.com

Sdílejte článek

Jestli patříte mezi ten tip lidí, kteří mají dárky nakoupené již od podzimu, pak máte náš obdiv. Většina naší redakce se totiž na tento nelehký úkol začne soustředit až nyní - poslední týden před Vánoci. Každý rok je to stejné, a i když si vždy říkáme, že příště už to uděláme jinak, a budeme pečlivě poslouchat během roku, co si lidé z rodiny přejí... Ne, žádný takový seznam bohužel nemáme.

Pokud však sháníte nebo se pokoušíte vymyslet dárek pro milovníka aut, pak vězte, že na výběr máte z nepřeberného množství produktů a služeb. Ujišťujeme vás, že toto není žádná placená reklama, takže vám nebudeme dávat tip na konkrétní produkty nebo e-shopy. Doporučíme vám věc nebo službu, o které víme, že by nám udělala radost a kde ji nakoupíte či objednáte, to je již na vašich preferencích. 

img-responsive

Nová 306° kamera Nissan JukeCam s rozlišením 4K | foto: Nissan

Kamera do auta

Kvalita jednotlivých produktů se v poslední době neuvěřitelně zvedla, díky čemuž máte na výběr z téměř neomezeného množství. Netvrdíme, že je kamera za čelním sklem povinností každého řidiče, realitou však zůstává, že tato věc již několikrát pomohla zachytit (a následně rozhodnout vinu) v mnoha nepříjemných situacích a konfliktech mezi řidiči. Pozor byste si měli dát určitě na to, aby měla kamera dostatečně kvalitní obraz i v noci. Výhodou pak mohou být různé doplňkové systémy, například seznam známých rychlostních radarů, o kterých vás kamera díky GPS umí informovat.

Alkohol testery

Tyto zařízení vám díky měření alkoholu prozradí, zda můžete usednout za volant. Tím vám poskytnou cennou informaci a mohou vás ušetřit od spousty nepříjemností. V tomto případě je opravdu potřeba podívat se na zkušenosti kupujících a ověřit si, zda je výrobce produktu dostatečně kvalitní. Alkohol testery pohybující se kolem 200 - 300 korun bohužel nejsou příliš spolehlivé a jejich kvalita obecně stoupá se zvyšující se cenou. Průměrné alkohol testery je také potřeba posílat cca 1x za dva roky na kalibraci, aby údaje jimi poskytnuté byly opravdu co nejpřesnější. 

img-responsive

Ilustrační foto | foto: OMV

Kvalitní autovýbava

Může to znít jako vtip, ale tento bod myslíme naprosto vážně. Nechceme vám tvrdit, že škrabka na led za 19 korun udělá radost každému, pravdou však je, že rozdíl mezi levnými a dražšími produkty může být propastný. Věřte, že škrábání okna se škrabkou od Fiskars půjde vždy lépe, než se škrabkou, kterou jste někde k něčemu dostali. Málokterý řidič si však koupí škrabku na led za 350 - 400 korun a právě zde máte příležitost ho překvapit takovým dárkem.

Do kvalitního autovybavení však mohou patřit i další položky - sněhové řetězy, autokosmetika (či přímo poukaz na mytí / ruční mytí automobilu) anebo kvalitní držák na mobilní telefon. Kvalitní držáky, které opravdu drží, také nejsou levnou záležitostí a je to věc, která řidiče opravdu potěší. 

Kvalitní ponožky (inspirované motorsportem)

Jasně, měkké dárky a zejména pak ponožky přeci nikoho nepotěší. V tomto případě to však tak úplně neplatí. Designové ponožky od portugalské firmy "Heel Tread" jsou kvalitní, bez stehů a připomínají nejrůznější automobilové ikony. Má vaše drahá polovička v oblibě BMW, Alfu Romeo, Mini nebo snad Ford? Nevadí, nabídka je opravdu rozsáhlá a každý si přijde na své!

img-responsive

ponožky Heel Tread | foto: www.heeltread.com

PC hra

My, milovníci automobilů, to máme v reálném světě opravdu těžké. Většinu z vozidel, které bychom si přáli vlastnit, nikdy ve skutečnosti vlastnit nebudeme a tak je dobré, si své sny plnit alespoň prostřednictvím počítačových her. Těch je naštěstí opravdu nepřeberné množství, mají výbornou grafiku i hratelnost a dostupné jsou napříč všemi herními konzolemi. Doporučit můžeme například tituly jako Forza Horizon 4, Gear.Club 2 Unlimited či Nascar Heat 3.

Poukaz na nejrůznější kurzy

I když je vaše drahá polovička dlouholetým, zkušeným a dobrým řidičem, vždy je zde prostor pro určité zlepšení. Zvláště pak v případě, kdy víte, že touží po nějakém adrenalinovém zážitku, rád bych se svezl v nějakém luxusním/sportovním voze a nebo třeba naučil driftovat. Všechny tyto služby je možné objednat - od dnes již běžné školy smyku, přes školy sportovní jízdy, okruhové jízdy, školy driftu (jízda kontrolovaným smykem) a podobně. 

img-responsive

Ford Mustang Roush P-51 | foto: Ford Motor Company

Vynechat byste neměli ani poukazy na jízdu vysněným sportovním vozem, a to jak klasické projížďky mimo veřejné komunikace, kde si může řidič naplno vyzkoušet maximální rychlost, tak třeba pronájem daného vozu na 24 hodin. 

Oblečení s tématikou oblíbené značky

Ano, i oblečení v tomto případě může být sázkou na jistotu. Pokud tedy vaše polovička není auto-imunní a nebere automobil pouze jako dopravní prostředek, v takovém případě byste téměř určitě šláply vedle. Mezi námi - nadšenci, je však takový typ dárku velmi oblíbený. Nic nepotěší například nadšeného Subaristu tak, jako triko či čepice s motivy oblíbené automobilky. Na výběr máte jistě i z celé řady nejrůznějších doplňků, polštářů, přívěsků a podobně.

Tak co říkáte, inspirovali jsme vás nebo stále netušíte, co koupit? Pokud jsme na něco zapomněli a nebo vás napadají další, lepší tipy, určitě se o ně podělte s ostatními v komentářích. 

Vytisknout

Diskuze: Tipy na vánoční dárek pro milovníky aut? S tímhle rozhodně zabodujete

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

MAZ 525

Nákladní vůz na elektřinu? Už sovětská monstra měla šetřit s palivem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud