Top Gear ocenil Hyundai titulem „Výrobce roku 2018," zásluhu na tom má i ostrá i30 N

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 4. prosince 2018, 08:29 Google+

Společnost Hyundai byla oceněna jako „Výrobce roku 2018“ časopisem BBC Top Gear v jeho nejnovějším tematickém vydání se zaměřením na letošní oceňování. Časopis BBC Top Gear vyzdvihl rychlý rozvoj značky Hyundai v uplynulých letech a ocenil její rozmanitou a ambiciózní produktovou řadu, zejména „mega bombastický“ i30 N, „kapkovitý ekologický hatchback“ Ioniq a „svérázně vypadající, ale skvěle jezdící“ elektromobil Kona Electric.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis BBC Top Gear udělil společnosti Hyundai titul „Výrobce roku 2018“

Časopis BBC Top Gear udělil společnosti Hyundai titul „Výrobce roku 2018“ | foto: Hyundai

Sdílejte článek

Časopis BBC Top Gear napsal: „Po desetiletích, během nichž jsme vám říkali, že vozy Hyundai mají méně charakteru než hudba, hrající při čekání na spojení s telefonním centrem, se Jihokorejci odvázali. Hyundai se nyní může pochlubit arzenálem automobilů, který mu mohou zavedené konglomeráty jen závidět. Očekávaný poražený, který získá první cenu? Prostý Hyundai zkrátka udělal obrovský pokrok.“

Hyundai v současnosti nabízí zákazníkům jednu z nejširších produktových řad v automobilovém průmyslu, od městských vozů přes tradiční i „ostré“ hatchbacky až po velká i malá SUV, a to vše s rozmanitými druhy poháněcích ústrojí od spalovacích motorů přes hybridní systémy až po elektromobily a pohony na vodík s nulovými emisemi.

Tony Whitehorn, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai Motor UK, k tomu řekl: „Takové uznání od časopisu BBC Top Gear je důkazem našeho obrovského pokroku, jehož jsme dosáhli jen během uplynulého desetiletí. V roce 2008 jsme ve Velké Británii prodali pouhých 28 000 vozidel a zákazníci naše vozy kupovali výhradně jen kvůli ceně. V roce 2018 jsme mezi deseti nejprodávanějšími značkami ve Velké Británii a do konce letošního roku prodáme více než 90 000 vozů. Důvodem číslo jedna pro koupi vozu Hyundai je nyní design. Naše značka se i nadále rozvíjí a jsme velmi hrdí, že můžeme našim zákazníkům nabízet ještě širší výběr i kvalitu než dosud.“

Jediným výrobním závodem značky Hyundai v zemích Evropské unie je Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích u Frýdku-Místku, který vyrábí nejpopulárnější modely i30, ix20, ale také evropský bestseller v kategorii SUV – Tucson. Výrobní závod v Nošovicích nedávno oslavil 10. výročí od zahájení sériové výroby. Za tuto dobu se zde vyrábělo už celkem devět modelů osobních automobilů. Zatím posledním je sportovní vůz Hyundai i30 Fastback N. Za dobu existence závodu bylo v Nošovicích vyrobeno přes 2,8 milionu osobních automobilů, přičemž každoročně jich přibývá okolo dalších 350 tisíc. Společnost HMMC je také významným regionálním zaměstnavatelem.

Aktuálně je v závodě zaměstnáno 3 300 lidí. Kromě samotné automobilky Hyundai vybudovalo v České republice své české dceřiné společnosti dalších 15 korejských společností, které v blízkém okolí továrny představují hlavní dodavatele pro výrobu. Tyto firmy společně zaměstnávají dalších 8 700 pracovníků, takže „projekt Hyundai“ vytvořil v kraji, ve kterém byla jedna z největších nezaměstnaností, téměř 12 000 pracovních míst. Společnost HMMC se může rovněž pochlubit tím, že jí poskytované pracovní a platové podmínky jsou natolik kvalitní, že mezi zaměstnavateli v České republice, v kategorii do 5 000 zaměstnanců byla již pětkrát vyhodnocena jako nejlepší.

zdroj: youtube.com

Vysoká míra automatizace, nejvyšší míra bezpečnosti a nadčasové technologie – to vše vystihuje výrobní závod Hyundai v Nošovicích u Frýdku-Místku, který byl v době zahájení sériové výroby v roce 2008 nejmodernější velkoobjemovou automobilkou na světě a díky své technologické a technické převaze si nad konkurencí stále udržuje náskok.

Vytisknout

Diskuze: Top Gear ocenil Hyundai titulem „Výrobce roku 2018," zásluhu na tom má i ostrá i30 N

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

V rámci kampaně TUNE IT! SAFE! představila tuningová společnost AC Schnitzer policejní BMW i8

Tuningová společnost představila policejní BMW i8, inspirovala se snad v Česku?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud