Škoda Kodiaq GT: Oficiální premiéra odhaluje kompletní nabídku SUV pro čínský trh

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 15. listopadu 2018, 11:53 Google+

Nová Škoda Kodiaq GT bude na autosalonu Auto Guangzhou v Číně (16. – 26. listopadu 2018) poprvé představena široké veřejnosti. První SUV-kupé české značky je díky výrazně dynamickému vzhledu, nejmodernější konektivitě a inovativním asistenčním systémům novým vrcholným modelem značky na čínském trhu. Exkluzivně pro celosvětově největší trh značky Škoda je nyní nabídka SUV v Číně tvořena modely Kodiaq GT, Kodiaq, Karoq a Kamiq. V rámci autosalonu Auto Guangzhou představí Škoda svou paletu modelů pro čínský trh.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
SUV modely Škoda dostupné na čínském trhu

SUV modely Škoda dostupné na čínském trhu | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Nová Škoda Kodiaq GT bude hvězdou letošního autosalonu Auto Guangzhou v Číně, jednoho z nejdůležitějších mezinárodních automobilových veletrhů na světově největším automobilovém trhu. Nový vrcholný model rodiny SUV značky Škoda v Číně v sobě snoubí robustní exteriér a všestrannost SUV, s elegancí a dynamikou kupé, a otevírá se tak skupině zákazníků orientovaných na dynamický životní styl. Jako první sériový model nese Kodiaq GT nápis Škoda uprostřed zadních dveří.

Příď 4 634 milimetrů dlouhého vozu Škoda Kodiaq GT se vyznačuje černě lemovanou mřížkou chladiče s chromovanými zdvojenými lamelami. Mohutný vzhled silného sportovního vozu zvýrazňují LED světlomety, trojrozměrně tvarovaný nárazník a široké otvory pro sání vzduchu. Linie střechy, která za předními dveřmi pozvolna klesá a přechází v ploché páté dveře, vytváří dynamický profil. Propracované lemy blatníků a prahů s matně černými prvky zvýrazňují robustnost tohoto SUV-kupé. Záď upoutá pozornost ostře konturovanými zadními LED světly s krystalickými tvary v typickém designu značky Škoda. Přes celou šířku vozu se pod nakládací hranou táhne jemný reflexní pás, který je stejně jako černý difuzor dalším výrazným designovým a současně funkčním prvkem.

Sportovní a stylový je také interiér nového modelu Škoda Kodiaq GT. Je tvořen prvky z vysoce kvalitních materiálů a sériově dodávaným, individuálně nastavitelným Virtuálním Kokpitem a pro vozy značky Škoda typickými Simply Clever prvky. Díky Wifi připojení, funkcím MirrorLink™, Apple CarPlay nebo Baidu’s Carlife je Kodiaq GT stále online a poskytuje nejmodernější úroveň konektivity. Paleta pohonných jednotek zahrnuje dva výkonné zážehové motory. Motor 2,0 TSI o výkonu 137 kW (186 k) pohání kola přední nápravy, motor 2,0 TSI s výkonem 162 kW (220 k) je vybaven pohonem všech čtyř kol a sedmistupňovou převodovkou DSG. Maximální bezpečnost zajištují četné asistenční systémy, vč. systému Blind Spot Detect, Front Assist a adaptivního tempomatu (ACC) s funkcí Stop-Go.

Škoda Kamiq - druhý exkluzivní model pro čínský trh

V Číně - na celosvětově jediném trhu značky Škoda - je nyní exkluzivně nabízena nejen paleta čtyř SUV značky Škoda, ale také nový model Škoda Kamiq.

Toto městské SUV s délkou 4 390 milimetrů, šířkou 1 781 milimetrů a výškou 1 593 milimetrů je po modelu Škoda Karoq dalším pokračovatelem řady menších SUV. Model Kamiq pohání nově vyvinutý 1,5litrový benzinový motor s výkonem 81 kW (110 k). Prostorným interiérem a moderním řešením konektivity, jako je hlasové ovládání iFLYTEk na bázi umělé inteligence, oslovuje mladé čínské zákazníky žijící ve městech.

img-responsive

Škoda Kamiq | foto: Škoda Auto

Komplexní nabídka SUV: Škoda Kodiaq a Škoda Karoq

Krom vlajkové lodi Škoda Kodiaq GT a vstupního modelu Škoda Kamiq nabízí Škoda také modely Kodiaq a Karoq, které jsou v nabídce i v Evropě. Kodiaq sází s vnější délkou 4 697 milimetrů, volitelnou třetí řadou sedadel a objemem zavazadlového prostoru až 2 065 litrů ještě více na mnohostranné využití, než je tomu u modelu Kodiaq GT. Na čínském trhu jsou k dispozici výkonné motory – 1,4 TSI se 110 kW (150 k), 2,0 TSI se 137 kW (186 k) a motor 2,0 TSI se 162 kW (220 k). Kromě toho Kodiaq nabízí moderní řešení konektivity a četné asistenční systémy, se kterými vstupuje na čínský trh i Škoda Karoq. Karoq má délku 4 432 milimetrů a rozvor náprav 2 688 milimetrů. Tento model tak překonává v obou parametrech o 50 milimetrů evropský Karoq. K dispozici jsou motory 1,2 TSI a 1,5 TSI, které mají výkon 85 kW (115 k), resp. 110 kW (150 k).

Kromě palety modelů SUV se na autosalonu Auto Guangzhou v Číně na stánku Škoda v hale 6.1. představí i celá paleta osobních vozů značky Škoda pro čínský trh, konkrétně modely Superb, Octavia, Octavia Combi, Rapid a Rapid Spaceback.

img-responsive

Škoda Kodiaq | foto: Škoda Auto

Od roku 2010 je Čína největším odbytištěm značky Škoda. V roce 2017 dodala Škoda do Číny 325 000 vozů - to je každý čtvrtý vůz značky Škoda dodaný zákazníkům na celém světě. V prvních deseti měsících tohoto roku zaznamenala česká značka v Číně nárůst v řádu dvouciferných čísel. Ke konci října 2018 bylo zákazníkům v Číně dodáno 276 300 vozů, čímž byl překonán výsledek minulého roku o 12,5 %. V růstových plánech značky Škoda v Číně hrají důležitou roli především modely SUV: Více než 30 % všech vozů prodaných v tomto roce v Číně jsou SUV.

Dle pětiletého plánu memoranda, podepsaného v roce 2016 při příležitosti státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice, má společnost Škoda Auto se svými partnery investovat do rozšiřování palety SUV a vozů s alternativními pohony více než dvě miliardy eur.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Kodiaq GT: Oficiální premiéra odhaluje kompletní nabídku SUV pro čínský trh

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Jeremy Clarkson oblékl uniformu dopravního policisty a vydal se zkontrolovat zaparkované automobily

Jeremy Clarkson odkrývá příběh svého starého převleku, co na nás chystá?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud