Expozice Nissanu na Autosalonu v Brně

Quashquai

Quashquai | foto: Nissan

Na letošním autosalonu v Brně se bude na stánku Nissanu opravdu na co dívat.

Futuristický koncept Quashquai, nový kompaktní koncept Tone a jeden z omezené série 700 kusů Nissanu 350Z 35th Anniversary Edition budou vedle celé modelové řady vozů Nissan jeho hlavními atrakcemi.

Nissan Quashquai, který v loňském roce získal ocenění nejlepší koncept 2004 na birminghamském autosalonu, a který je prvním projektem nového design studia Nissan v Londýně, byl poprvé vystaven na autosalonu v Ženevě v roce 2004. Quashquai spojuje atributy sportovního auta s robustností off-roadu. Nejzvláštnějším detailem jsou zadní dveře, které se otevírají proti směru jízdy a absence „B“ sloupku. Kompaktní Nissan Tone je studií, která má hodně blízko k realitě. Měl by se totiž začít prodávat už v roce 2006.

300 koňový Nissan 350Z 35th Anniversary Edition jistě potěší příznivce sportovních aut. Tato omezená série se nabízí buď ve žluté perleťové barvě Ultra Yellow, nebo v černé Kuro Black. Oproti klasickému „zetku“ má o dvacet koní navíc, z 0 na 100 km/h zrychlí za 5,8 sekundy a částečně upraven byl i motor. Auto dostalo nová, pětipaprsková litá kola, která jsou určena jen pro tento „supersport“. „Do České republiky dovezeme pouze 8 kusů Nissanu 350Z 35th Anniversary Edition,“ říká marketingový ředitel společnosti Nissan Petr Minařík. „Tři z nich budou v černé a pět ve žluté barvě,“ dodává. Cena tohoto sportovního klenotu byla stanovena na 1.300.000 Kč a první z osmi aut už má svého majitele.

Kromě novinek a konceptů představí Nissan průřez celou svou modelovou řadou. U osobních aut můžeme začít u Micry a pokračovat přes rodinnou Almeru, Almeru Tino a Primeru. K vidění bude i crossover Nissan Murano. Z offroadů nemůže chybět novinka na českém trhu – Nissan Pathfinder, návštěvníci uvidí i klasický Nissan X-Trail a jednoho z nejtvrdších hráčů v segmetu offroadových vozů – Nissan Patrol.

Text a foto: Nissan

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu