Děsivě vypadající předjížděcí manévr je ukázkou arogance některých řidičů

Idiot za volantem předjížděl bez ohledu na ostatní

Idiot za volantem předjížděl bez ohledu na ostatní | foto: youtube.com

Už se vám někdy stalo, že jste předjížděli delší kolonu vozidel a našel se jedinec, který chtěl současně předjet i vás? Tak právě tenhle případ se nedávno stal v Rusku a nedopadlo na první pohled moc dobře.

Znáte to, jedete v dlouhé koloně vozidel a v případě několika kamionů v řadě není předjetí úplně snadným úkonem. O to víc se pak někteří řidiči naštvou a svou agresivní jízdou a pokusy o předjetí leckdy ohrozí ostatní účastníky provozu.

Nejhorší možnou situaci pak předvedl řidič stříbrného sedanu na videu. Ten při počátku předjíždění přehlédl ve zpětném zrcátku blížící se černé SUV, jehož řidič se rozhodl k předjížděcímu manévru o pár sekund dříve. Následky si pak prohlédněte sami, není to hezká podívaná.

Po úleku řidiče stříbrného vozu se dostavil běžný efekt v podobě ztráty kontroly nad vozidlem, což eskalovalo v nepěkný náraz do svodidel. A proč o tom vlastně píšeme? Je to z toho důvodu, že každý by měl při předjíždění myslet na to, že není na silnici sám. Sledovat provoz za sebou je také dobrá činnost, protože pokud řidič nesleduje zpětná zrcátka, pak to může dopadnout stejně, nebo ještě hůře.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu