VIDEO: Neočistíte-li auto od sněhu, může to dopadnout i takhle

Odlítnutý kus ledu míří právě na čelní sklo Saabu 9-5

Odlítnutý kus ledu míří právě na čelní sklo Saabu 9-5 | foto: youtube.com

Ať už napadne sníh nebo zamrznou rybníky, děti jsou nadšeny ze všech zimních hrátek. Ovšem stejnou radost nesdílí aktivní řidiči, jelikož musí být minimálně třikrát více obezřetní na cestách. Zároveň by měli také očišťovat automobily od nánosu sněhu, což však není případ jedince na přiloženém videu.

Všichni řidiči musí vědět nebo měli by vědět, že se zimním obdobím přichází i různé povinnosti ohledně svého čtyřkolového miláčka. Logickým jevem je také očištění vozu od sněhu či námrazy, ale zřejmě to nedodržuje mnoho řidičů, jinak by čeští zákonodárci neuzákonili vyhlášku o povinném čistění vozu pod pohrůžkou pokuty. 

Své SUV neočistil ani viník na zmíněném videu, kde lze vidět, jak odlítnutý velký kus zamrzlého sněhu málem způsobí dopravní nehodu. Nic však takového se nestalo, a to jen díky zachování profesionality řidiče Saabu 9-5, vystupující na Youtube pod nickem Jeffrey Cote. Incident se odehrál před třemi dny v ranních hodinách na Massachusetts I-495. Odlítnutý led rozbil čelní sklo Saabu (naštěstí zůstalo v jednom kuse), ohnul jedno ramínko stěrače a poškodil boční zrcátko.  

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu