Ferrari chystá hodně odvážný krok, ohrozí to jeho exkluzivitu?

Ferrari 612 Scaglietti

Ferrari 612 Scaglietti | foto: www.autoroad.cz

Slavný italský výrobce si vždy zakládal na exkluzivitě a podle toho přistupuje i ke svým majitelům a veřejnosti. Jenže nedávno se objevila zpráva, která by mohla vše změnit.

Po odchodu šéfa Luca di Montezemola přestalo platit, že roční produkce nesmí výrazně překročit 7 tisíc aut ročně, ovšem s rostoucí chutí a odchodem hlavní "tváře" to teď vypadá, že se z Ferrari stane masovější značka.

Ferrari chce zvýšit svoje příjmy a zisk, jenže navýšení roční výroby zcela jistě nepotěší některé stávající majitele a sběratele. Exkluzivita a jedinečnost totiž byla a stále je hlavním pilířem italského výrobce a pokud se tento fakt změní, už to nebude ono. Za připomenutí stojí, že některá ojetá Ferrari mají dnes vyšší hodnotu, než v době, kdy se oficiálně prodávala.

K celé věci se vyjádřilo i samotné vedení automobilky, které tvrdí, že na vzácnosti jejích aut se toho mnoho nezmění. Zachovány budou vysoké ceny, dlouhé dodací lhůty a i na dále se budou objevovat limitované edice. Otázkou tak je, kolik modelů bude chtít do budoucna Ferrari vyrábět a jak se to projeví na trhu s exkluzivními značkami.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu