Mazda dnes odhalila koncept MX-Flexa

Mazda dnes poprvé představila veřejnosti svůj nový koncept s názvem Mazda MX-Flexa.

Stalo se tak na právě zahájeném ženevském autosalonu.

Tento koncept má naznačit budoucí směr vývoje japonské automobilky, zvenku má vynikat emocionální přitažlivostí, zevnitř naopak flexibilitou a snadnou využitelností prostoru.

Podle představitelů automobilky není náhodou, že MX-Flexu představili právě v Ženevě. Segment velkoprostorových kombi, kam Mazda tento koncept řadí, zažívá právě v Evropě velký rozmach, za posledních pět let se na pěti nejdůležitějších částech evropského trhu rozrostl o více než 200 procent. Právě do této kategorie chce Mazda vnést část svého ducha ve stylu "Zoom-Zoom".

Koncept Mazda MX-Flexa disponuje délkou 4 470 mm, šířkou 1745 mm a rozvorem náprav v délce 2750 mm. Flexibilitu a prostornost vozu zvyšuje dvojice posuvných dveří.

Pod kapotou najdeme řadový čtyřválec MZR 2,3 l, dodávající max. výkon 126 kW při 6500 ot/min. Nejvyšší kroutící moment dosahuje hodnoty 214 Nm při 4000 ot/min.

Nový koncept od Mazdy je obut do pneumatik 235/50-R18 a disponuje čtyřstupňovou automatickou převodovkou s možností manuálního řazení.

Zdroj: Auto Palace Praha, k.s.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu