Bugatti Veyron 16.4 Super Sport: titul je zpět

bugatti veyron

bugatti veyron | foto: Archiv AutoRoad.cz

Chlapci to v pivovaru Guinness opět přehnali. Odebraný titul nejrychlejšího sériově vyráběného vozu byl navrácen zpět do rukou koncernu Volkswagen. Jednou tak, podruhé zase obráceně

Zarážející, zvláštní či úsměvné. Takové je jedno z posledních rozhodnutí představenstva, komisařů a všech ostatních zodpovědných v otázce titulu o nejrychlejší sériově vyráběný vůz. Člověk si v dnešním světě jednoduše nemůže být ničím zcela jist.

Před několika dny jsme Vás informovali o významném kroku, které učinilo povolané vedení, zpravující odkaz zakladatele knihy rekordů. To dle většinového rozhodnutí uzmulo výše uvedený titul vozu Veyron Super Sport a předalo ho do rukou firmy SSC, výrobce unikátního 1 183 k supersportu Ultimate Aero.

Rozhodnutí s trochou nadsázky ještě nevstoupilo v povědomí většiny obyvatelstva a dějiny se přepisují neočekávané opět, a to se často tvoří dlouhé věky. Prostě a jednoduše. Bylo řečeno, že omezovač rychlosti jako takový nevytváří opodstatnění pro ztrátu titulu. Technická úprava, na základě které automobil nedosáhne rekordní rychlosti, sice vytváří rozdíl v sériových prodejních kusech a původním „rekordmanem“, tato drobnost je však nepatrná, snadno odstranitelná.

Před třemi dny, 12. 4. 2013, se zpráva objevila neočekávaně na oficiálních stránkách Guinnessovy knihy rekordů. Velmi stručné prohlášení změnilo majitele jednoho titulu, co ale otázka vážnosti celého projektu knihy rekordů? Zbrklá nedomyšlená rozhodnutí dávají tušit neprofesionalitě vedení a těch odpovědných.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu