Shanxi Victory S102 - málem dokonalý klon Cadillacu

shaanxi victory s102

shaanxi victory s102 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Čínské silnice brázdí vozy mnoha značek. Jen některé z nich se uchylují ke kopírování, ale když už se tak stane, stojí to obvykle za to. Jako třeba nyní.

Cadilac Escalade je pro mnohé symbolem okázalosti a do značné míry i zbytečnosti. Jeho délka je ve verzi EXT (tedy něco jako pick-up) 566 centimetrů, přitom sveze jen pět pasažérů, byť ve slušném komfortu.

Čínský klon rozhodně nedosahuje technické úrovně Cadillacu a fakticky od něj přebírá jen vzhled. Zato velmi důkladně. Shanxi Victory S102 měří na délku jen 503 centimetrů a je tedy oproti svému vzoru výrazně kratší.

Jeho podvozek je tvořen jednoduchým, zato robustním žebřinovým rámem. Přední kola jsou zavěšena nezávisle na dvojité lichoběžníkové nápravě, zadní náprava je tuhá a je odpružena klasickými listovými péry.

Zatímco Cadillac se dodává s nejsilnějšími motory, na jejichž vrcholu stojí osmiválec 6,2, čínský vůz je vybaven dvěma motory o objemech 2,2 a 2,8 litru. Menší z nich je benzínový a nabízí 103 koní výkonu. Větší spaluje diesel a ten mu dodá 92 koní výkonu.

Do Evropy se tento vůz s pravděpodobností hraničící s jistotou nedostane.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu