BMW 1 sedan - stále rostoucí trojku doplní o třídu menší vůz

BMW

BMW | foto: Archiv AutoRoad.cz

BMW má v plánu produkci nového nejmenšího sedanu v ve své řadě. Vycházet bude z hatchbacku třídy 1 a stane se duchovním nástupcem prvních vozů řady 3.

Auta nám stále rostou. Nikdo nechce, aby se o novém modelu tvrdilo, že je menší, méně prostorný či zkrátka v jakémkoliv ohledu horší než model předcházející.

Nejinak je tomu i u BMW. Zatímco první generace vozů třetí řady ze 70. let s kódovým označením E21 měla na délku 435 cm,  E36 z 90. let měla na délku již 443 cm. Prodlužování se prozatím zastavilo u nejnovější generace F30 na hodnotě 462 cm.

Je patrné, že pod základním sedanem se utvořila obrovská díra. Mnoha zákazníkům by stačil menší sedan, jenže ten v nabídce jednoduše není. Zatím. Sedan řady 1 je již prý ve vývoji a měl by duchovně navázat zejména na slavnou druhou řadu BMW 3 s označením E30.

Není divu. Svůj sestup do nižších tříd plánují i Audi a Mercedes. Audi je ve vývoji již daleko, koncept sedanu A3 jsme již viděli a jeho nástup očekáváme co nevidět. Také menší sedan Mercedes Benz CLA jež není nijak daleko.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu