RMR Hyundai Genesis PM580 - pro dobití Pikes Peaku

Genesis coupé

Genesis coupé | foto: Archiv AutoRoad.cz

Korejská automobilka Hyundai si dala za cíl vytvořit rekord na legendárním závodu do vrchu Pikes Peak. Vozidlo staví společnost RMR, patřící Rhysu Millenovi.

Za volant usedne osobně Rhys Millen, dobře známý ze závodů v driftu a také proslavený svými kaskadérskými kousky. Loni dokázal za volantem Hyundaie Genesis Coupé stanovit na Pikes Peaku rekord pro třídu s jednou poháněnou nápravou. Letos útočí na absolutní rekord na stejné trati, ten zatím drží časem 10.01,41 Japonec Tajima.

Speciál RMR je postaven ve stylu vytrvalostních speciálů třídy LeMans, pro tzv. neomezenou třídu. Aerodynamická karbonová karoserie ukrývá špičkovou vrchařskou techniku. O pohon tohoto žihadla se stará před zadní nápravou uložená přeplňovaná jednotka Hyundai Lambda V6 o objemu 4,1 litru a maximálním výkonu 675 koní.

Poháněna jsou všechna kola přes poloautomatickou převodovku Weismann a dva diferenciály Quaife. PM580 váží pouhých 840 kg. Speciál obouvá pneumatiky Toyo 275/40 R17. Za elektrony HRE se ukrývají karbonové brzdy od Bremba.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu