Kia Ceed so systémom Idle Stop & Go

Cee'd

Cee'd | foto: Kia Motors ČR

Kórejský výrobca automobilov Kia čoskoro vybaví svoj kompaktný model Ceed technológiou Stop&Start. Tento systém by mal znížiť tvorbu škodlivých emisií a prispieť k zníženiu priemernej spotreby paliva približne o 15 percent.

Jeden z najpredávanejších kompaktných modelov vo svojej triede bude čoskoro vybavený technológiou Stop&Start, ktorá sa postupne stáva samozrejmosťou vo väčšine hybridných alebo úsporných modelov. Kia dáva tomuto systému interný názov ISG (Idle Stop & Go), jeho princíp spočíva vo vypínaní motora pri rýchlosti nižšej ako 7 km/h, na rozdiel od konkurencie, kde dôjde k zhasnutiu motora až po úplnom zastavení vozidla.

Podľa automobilky dôjde za prítomnosti ISG k zníženiu kombinovanej spotreby zhruba o 15 percent oproti rovnakej motorizácii, avšak bez tohto systému. K zníženiu spotreby svojou časťou prispejú aj pneumatiky so zníženým valivým odporom. Systém ISG bude spočiatku dostupný s dvoma benzínovými motorizáciami a objemom 1,4 a 1,6 litra, neskôr ním bude vybavený aj Ceed s naftovým agregátom 1,6 CDRi.

Systém ISG bude pre Kiu Ceed s agregátmi 1,4 a 1,6 dostupný už začiatkom tohto roka, v druhej polovici roka aj s agregátom 1,6 CRDi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu