Na Dušičky zemřelo více lidí než loni

nehody

nehody | foto: Archiv AutoRoad.cz

Každý rok dochází na Dušičky ke zvýšenému počtu dopravních nehod. Letos si tento svátek Památky všech zesnulých vyžádal dokonce jedenáct lidských obětí.

V sobotu zemřelo na silnicích pět  a v neděli šest osob. Ve srovnání s loňskými Dušičkami došlo k výraznému nárůstu obětí na lidském životě. Letos jich zemřelo o čtyři více než loni.

Rozdíl může být způsoben tím, že loni Dušičky vyšly na všední den, zatímco nyní jsme na mrtvé vzpomínali o víkendu. Policie se domnívá, že za zvýšenou nehodovostí v tyto dny, stojí jak sychravé podzimní počasí, tak také zvýšený provoz a především sváteční řidiči.

Tragické nehoda, která si odnesla jako oběť dva lidské životy, se stala na Uherskohradišťsku, kdy po střetu s osobním autem zahynul třicetiletý muž a čtyřiadvacetiletá žena, kteří jeli na motocyklu.

Asi nejvíce tragickou nehodou se stala ta na Příbramsku, kdy teprve osmnáctiletý řidič nezvládl řízení a způsobil dopravní nehodu, kterou nepřežil. Jeho tři spolujezdci byli zranění, z toho jeden velmi těžce. Nehoda je o to smutnější, že mladý řidič byl čerstvým držitelem řidičského průkazu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu