Lexus plánuje nový základní model

Lexus

Lexus | foto: smazat

Lexus má v plánu i nadále rozkládat zavedenou evropskou konkurenci v segmentu kompaktních prémiových vozů, kterou dnes okupují téměř výhradně BMW 1 a Audi A3, kterým sekunduje ještě severské Volvo C30.

Lexus jde za svým cílem prodat v Evropě v roce 2015 minimálně 150 tisíc aut. Je jasné, že s obřími limuzínami jako LS to půjde těžko, proto je třeba jít o něco níže, ještě pod základní sedan IS.

Ocitneme se tak na trhu, na kterém se etablovala silná trojka BMW (model 1), Audi (A3) a Mercedes, který však s modely A a B zvolil trochu jinou cestu a to stavbou vyššího, ovšem prostorného vozu. I ten ovšem od své koncepce hodlá odejít.

Lexus má zálusk na BMW a Audi, jeho hatchback by měl být sportovní. Otázkou zatím je přesná konstrukce. Jsou v podstatě dvě možnosti, buď bude novinka stát na podvozku Aurisu, ať už toho současného nebo budoucího, nebo půjde o novou hybridní platformu vycházející z Priusu nebo nového, levnějšího hybridu pod Priusem.

To by dávalo smysl, Lexus se profiluje jako nejen luxusní, ale i ekologická značka. Tři ze čtyř modelů na našem trhu je nabízeno s hybridním pohonem.

Jak je vidno, otazníků je mnoho, oficiální informace žádná.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu