VIDEO: Jak vypadá 7:29 na Nordschleife?

GT-R

GT-R | foto: Nissan

VIDEO: Nový supersport Nissan GT-R dokázal zbourat téměř všechny rekordy slavného okruhu nedaleko hradu Nürburg a na hlavu porazit slavná supersportovní jména. Na přiloženém videu uvidíte jak to dokázal.

Severní smyčka okruhu Nurburgring je jedním z nejslavnějších automobilových kolbišt. Má velmi dlouhou tradici a je nesmírně náročná, snaha o její pokoření také stála mnoho jezdců život, smutný primát zde drží Čeněk Junek, manžel o něco slavnější Elišky Junkové.

Sportovní kariéra okruhu skončila když zde svůj život málem ukončil i Niki Lauda. Od té doby je ale oblíbeným místem pro nadšence z celého světa a dosáhnutí dobrého času na tomto okruh je i nadále vysoce prestižní záležitostí.

Mezi sériovými vozy zde kraluje Radical SR8, který tuto trat pokořil v čase 6:55, jde ale o závodní „placku“ s povolením k provozu na pozemních komunikacích. Podobně je na tom druhý Radical v pořadí a také Donkervoort. Asi nejautovějším vozem je v pořadí třetí Lexus LF-A, který zatím neoficiálně zajel skvělý čas 7:24.

Nissan GT-R se rozhodl nejen s tímto vozem srovnat. Fantastickou jízdou se mu podařilo dosáhnout času neskutečných 7:29, což je vzhledem k charakteru auta úžasný výsledek, vždyť na auta, která v žebříčku stojí pod ním, ztrácí ve výkonu, zato přibývá na váze.

Nad GT-R stojí s časem o sekundu kratším Pagani Zonda F Cubsport, s výkonem 650 koní a hmotností 1230 kg. Oproti GTR opravdu rozdíl, má totiž jen 480 koní a celých 1740 kg.

Na druhou stranu, Toshio Suzuki měl podle svých slov ty nejlepší možné podmínky, zatímco Pagani mělo vlhko. To ale nevysvětluje to, proč se i tak veškerá supersportovní produkce seřadila pod GT-R

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu