Ve špatném čase na špatném místě...

ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Archiv AutoRoad.cz

byli všichni řidiči, kteří se v předchozím týdnu přimíchali do hromadné dopravní nehody na dálnic D1. A jejich smůla nemá konce.

Některé z nich čeká složité dohadování s pojišťovnou, kdo zaplatí škodu na vozidle. Dokazování viníka při hromadné dopravní nehodě je totiž vždy obtížné a při tak neobvyklém počtu havarovaných vozidel, jako tomu bylo na D1, bude situace o to složitější.

V tak velkém množství havarovaných vozů bylo velmi těžké zajistit všechny důkazy, které jsou právě pro pojišťovnu rozhodující. Často se přitom stává, že viníkem hromadné dopravní nehody je jen jeden řidič. V takovém případě je pak vinna jednoznačná.

Jenže nelze vyloučit také druhou variantu, kdy je viník zároveň obětí. Řidič narazí do vozidla před sebou a následně do něj narazí další řidič. Poškozený předek vozidla je tak jeho vinnou, ale rozbitý zadek vozidla by mu už mohla teoreticky pojišťovna uhradit.

A tady má řidič smůlu. Vozidlo je posuzováno před nehodou tzn. kdy už má poškozený předek, takže pojišťovna přispěje na opravu zadní části automobilu podstatně méně než kdyby bylo auto v pořádku.

 

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu