Volvo XC90 Ocean Race Edition

Jan Fiala, 8. března 2008, 20:20 Google+

Automobilka Volvo začíná odpočítávání do startu závodu Volvo Ocean Race. A u této příležitosti uvádí sérii zvláštně upravených modelů Volvo Ocean Race Edition. Jde o tři známé modely z vrcholu nabídky - Volvo V70, Volvo XC70 a Volvo XC90.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
XC90

XC90 | foto: Volvo

Sdílejte článek

Zákazníci si u těchto modelů mohou vybírat ze dvou barev karoserie - na výběr jsou buď modrá barva Ocean Blue, nebo stříbrná barva Electric Silver.

Lennart Stegland, prezident divize speciálních vozů automobilky Volvo Cars, říká: "Vozy speciální edice Volvo Ocean Race v sobě zohledňují hodnoty, jež jsou našimi zákazníky při výběru automobilu tolik žádány. Předvším jde o aktivní životní styl, dobrodružství a vášeň. Jsme přesvědčeni, že spojitost vozů této speciální edice s námořním designen je činí nanejvýš atraktivními."

Volvo zorganizovalo závod Volvo Ocean Race poprvé na přelomu let 2001-02, a při té příležitosti bylo tehdy ve speciální edici prodáno na 4500 modelů Volvo V70 a X70. Ve spojitosti s druhým závodem, jenž se konal na přelomu let 2005-06, byla rodina vozů speciální edice Ocean Blue rozšířena o model Volvo XC90 a prodeje překročily 8600 automobilů.

Nejnovější vozy speciální edice Volvo Ocean Race se k prodejcům Volvo dostanou v červnu letošního roku a Volvo Cars očekává, že se jich prodá kolem 9000, a to především na pěti hlavních trzích Volvo - v Německu, Švédsku, Finsku, Velké Británii a v Japonsku.

Vzrušující nový interiér

Lennart Stegland k designu říká: "Tentokrát jsou vozy speciální edice v interiéru jednoznačně navrženy tak, aby evokovaly příbuznost s plachtěním a námořníky. To se týká jak použitých materiálů, tak detailů, inspirovaných lodní výstrojí či stěžni. Dokonce i stehování koženého čalounění neskrývá svůj původ u lodních uzlů. V interiéru jsme rovněž nešetřili hliníkovými detaily a design unikátních kol vozu byl rovněž inspirován pohybem mořských vln."

Nový a ještě exkluzivnější design dostal také emblém Volvo Ocean Race a námořní auru vozů podtrhuje použití laku Ocean Blue v kombinaci s chromovanými detaily exteriéru. Jako variantu pak lze zvolit vůz speciální edice Volvo Ocean Race ve stříbrné barvě Electric Silver.

Všechny vozy mají celokožené čalounění z exkluzivní jemné kůže a interiér může být proveden v jemně béžové nebo řerné barvě. Středová konzola a další detaily se pak honosí matným hliníkovým dekorem. Vozy speciální edice Volvo Ocean Race lze objednat se všemi motory, které se na příslušném trhu pro daný model nabízejí.

Volvo Ocean Race

Závod Volvo Ocean Race je jedním z nejextrémnějších námořních dobrodružství. tento extrémní závod se skládá z 10 etap. Lodě vyplují 4 října 2008 ze španělského města Alicante, a cíl závodu bude v ruském Sankt Petěrsburgu 27. června 2009. Mezi těmito městy proplují lodě zastávkami v jihoafrickém Kapském Městě, indickém Kochi, přes Singapur, čínské Qingdao, brazilské Rio de Janeiro, americký Boston, irský Galway, a švédská města Göteborg a Stockholm. Závod bude mít také vložené příbřežní etapy ve většině z uvedených přístavů.

Více informací o závodě Volvo Ocean Race najdete na stránkách http://www.volvooceanrace.org a http://www.volvooceanrace.tv

Zdroj: Volvo Cars

Vytisknout

Diskuze: Volvo XC90 Ocean Race Edition

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Model T

Legendární Ford T slaví stovku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud