Ford Focus ST 525 - speciální rally edice

Focus

Focus | foto: Ford

Ford si rád připomíná své úspěchy v rally speciálními edicemi svých modelů. Tentokrát došlo i na samotný model ST.

Hned dvě speciální edice představil Ford u svého modelu Focus. Tou méně zajímavou je WRC-S. Jde o poměrně sériový model s turbodieselovým dvoulitrem pod kapotou. Ten dává výkon 136 koní a nebyly na něm učiněny žádné změny. Veškerá nesériovost spočívá v upraveném odpružení a osmnáctipalcových kolech.

Menší úpravy proběhly i v interiéru, kde se změnil povrch pedálů, které jsou nyní aluminiové. Sedadla obklopila kůže a aby se nezapomnělo na to, že jde o jeden z 666 vyrobených kusů, bude v autě i plaketka s podpisem Marcuse Grönholma.

Mnohem zajímavější je speciální edice odvozená od Focusu ST. Jmenuje se 525, což jsem, pravda, trochu nepochopil. Výkon pětiválce o objemu 2,5 litru je 225 koní. Vyrobeno bude pouhých 150 kusů, takže tohle také není to správné číslo.

K dispozici bude jen černá barva, dle Henryho Forda ta jediná správná. Bude doplněna šedými ozdobami. V interiéru najdeme kůži, Alcantru, přístrojová deska bude doplněna o jiné detaily.

A to nejlepší je to, že Focus ST právě prošel redakčním testem. Na výsledek se samozřejmě můžete těšit zanedlouho, již nyní si však můžete přečíst pár prvních dojmů v našem nově otevřeném fóru a to zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu