Jaké auto vám přisuzuje zvěrokruh?

Irena Ševelová, 6. října 2007, 08:50 Google+

Auto si můžete vybírat na základě nejrůznějších kritérií. Podle ceny, typu, značky, barvy, ale také podle vašeho astrologického znamení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
6

6 | foto: Mazda Motor

Sdílejte článek

Každé znamení má svoje vlastní charakteristiky. Můžete se dozvědět, jakou má povahu beran, štír nebo kozoroh, ale stejně tak nám znamení může dopředu říct, jakým autům dávají lidé narození v konkrétním znamení přednost.

Lidé narození ve znamení berana mají velmi vřelý vztah k automobilům. Rádi je upravují, leští, vylepšují, proto často využívají tuning. Je obvyklé, že tito lidé často pracují v oblasti motorismu. Jejich oblíbené značky jsou Ferrari, Hummer, Volkswagen.

Býci od svého auta očekávají především pohodlí. Preferují široké typy  a polstrované sedačky. V barvách volí přírodní nebo pastelové tóny. Na autě většinou nešetří. Vyberou si mezi značkami Volkswagen Passat, některým BMW a podobně.

Blíženci jsou neustále v pohybu, podle toho také volí své auto. Jsou dobří řidiči, ale spíše v otázce obratnosti, takže vynikají především na krátkých tratích. Je pro ně důležité, aby vše potřebné měli v autě hned po ruce.  Preferují menší auta jako je Smart, Fiat nebo malé Renaulty či Hondy.

Raci se rádi obklopují lidmi, proto také volí prostorná auta. Líbí se jim vozidla v barvách bílé, mořské zelené nebo modré. Nostalgičtí jsou, když přijde řeč na americká auta z padesátých a šedesátých let. Ale většinou vybírají mezi Fordem, Toyotou nebo Volvem.

U lvů je nejdůležitější, aby vůz něčím vynikal. Může to být barva, snadné ovládání, design, prostě cokoliv. Pro lva je důležité, jak působí na ostatní. Proto často volí barvu černou nebo nazlátlou. Podněcuje to jejich sebevědomí a pocit dobrého postavení ve společnosti. Volí Mercedes nebo Peugeot.

Pro pannu je auto ryze praktická záležitost. Tomu odpovídají kritéria, podle kterých si auto vybírají.  Stačí když jede, pohodlně se s ním zaparkuje a zloději ho nebudou chtít ukrást. Ideální je Renault, Daithatsu nebo Škoda.

Váhy mají jasnou představu o svém voze. Musí být pohodlný, esteticky na dobré úrovni, asi tak střední velikosti. Líbí se jim moderní vozy. Preferují Citroeny a Peugeoty.

Štíři jsou zvláštní znamení, nelze říct jaký mají k autům vztah. Většinou ho získají, až když si auto koupí, potom ho mají rádi. Pro ně je velmi důležitá funkčnost  motoru a dobrý technický stav. Líbí se jim vozidla, která nejsou na silnici moc časté. Pro štíra by bylo ideální Porsche nebo Chrysler.

Pro střelce je volba auta jednoduchá. Chtějí sportovní vozidlo, kterým mohou jezdit do přírody, ale zároveň bude elegantní ve městě. Mají rádi vínovou, fialovou a  modrou barvu. Značky pak Mitsubishi, Jeep, Jaguar nebo Bentley.

Kozorozi jsou velmi konzervativní, vybírají auta podle úspory a bezpečnosti. Líbí se jim například veteráni. Sáhnou po Chevroletu nebo Volvu.

Lidé ve znamení Vodnáře mají rádi modernu a inovaci. Proto je zajímá vše neobvyklé, menší spotřeba, ekologická užitnost, originální tvar karosérie nebo zvláštní odstíny barev. Jejich značkami jsou Saab nebo Smart.

Ryby jsou nejméně identifikovatelné znamení ve vztahu k autům. U nich nelze říct, kterou značku preferují. Pro ně je důležité, aby auto bylo veselé, spolehlivé, bezpečné. Na konkrétní značce jim nezáleží.

 

Vytisknout

Diskuze: Jaké auto vám přisuzuje zvěrokruh?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Silver Arrow

Pierce-Arrow Silver Arrow, 1. stříbrný šíp

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud