Výsledky ankety o nejhorší silnici

Altea Freetrack

Altea Freetrack | foto: Seat

Hospodářské noviny vyhlásily anketu o nejhorší silnici v České republice. Do ankety se zapojilo tisíce čtenářů, kteří vybrali šest nejhorších silnic u nás.

Největší počet hlasů (45%) získala silnice směr Hradec Králové – Náchod. Jedná se o tah na Polsko, kde se mezi řadou kamionů proplétají osobní auta. Nejčastěji tam dochází k nehodám při odbočování do leva. Často tu také dochází k dopravním zácpám. Možná i proto v Náchodu koluje vtip, že v Praze jezdí metro, v Náchodu po metru.
 
Druhé místo si odnesla silnice směr Brno- Svitavy (25%). Tato silnice připomíná spíše okresku s dálničním provozem. Velmi nebezpečné jsou na ni i křižovatky.

Třetí místo si vysloužila silnice Znojmo – Brno (14%), která je často přetížená kamiony. Je velmi nebezpečná při předjíždění, protože přes horizonty jdou špatně vidět protijedoucí auta.

Bramborová medaile patří  silnici směr Praha – Karlovy Vary (12%). Silnice je přetížená a  svádí k nebezpečnému předjíždění ve vysokých rychlostech.

Pátá nejhorší silnice je směr Benešov – Tábor – Dolní Dvořiště (3%). Tato silnice je zajímavá dvěma tvářemi. Na jihu u Benešova svádí k rychlé jízdě a v okolí Tábora jsou zase naopak kolony a v nich časté nehody.

Jen o jedno procento hlasů méně získala rozbitá silnice Havlíčkův Brod – Česká Lípa.

I když čtenáři již zvolili šest nejhorších silnic v České republice, určitě i vy znáte desítky dalších, po kterých jen neradi jezdíte.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu