Elektromobil na bázi Lotusu - APX ZAP-X

Jan Fiala, 31. ledna 2007, 18:10 Google+

Koncept elektromobilu ZAP-X se pyšní pohonem všech kol, velmi krátkou dobou nabíjení 10 minut, dojezdem až 560 kilometrů a měl by se stát klenotem výstavy NADA, která se bude konat od 3. do 6. února.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
APX ZAP-X

APX ZAP-X | foto: Lotus

Sdílejte článek

Průkopník v oblasti automobilismu, firma ZAP, dnes oznámila svůj plán předvést na výstavě a výročním setkání asociace severoamerických dealerů (NADA) koncept elektromobilu na bázi vozu Lotus APX. Společnost ZAP se rozhodla použít revoluční platformu a strukturu karoserie Lotusu jako základ pro vývoj výkonného elektromobilu ZAP-X.

ZAP a Lotus Engineering započínají první fázi spolupráce na tomto projektu použitím britské platformy APX ("Aluminum Performance Crossover" - výkonný crossover z hliníku) jako základu pro návrh produkčního modelu vozu typu crossover s elektrickým pohonem všech kol a vysokým výkonem pro americký trh.

Kombinace architektury vozu z hliníku, který má nízkou hmotnost, a nového účinného typu pohonu spolu s pokročilým systémem řízení výkonu baterií, má umožnit dosažení dojezdu mezi dvěma nabíjecími cykly až 560 kilometrů; současně by doba rychlonabíjení dosahovala pouhých 10 minut. Pro prodloužení dojezdu a je plánována pozdější možnost zástavby pomocné pohonné jednotky. S touto jednotkou pak budou možné i delší výlety do neosídlených oblastí.

Lotus APX je stanadrdně poháněn konvenčním benzinovým motorem V6. V případě konceptu ZAP-X je tento motor nahrazen  revolučními elektromotory, které jsou použity současně i jako náboje kol. Celkový výkon těchto čtyř elektromotorů dosahuje 644 koní a měl by teoreticky umožnit konceptu ZAP-X dosažení maximální rychlosti 250 km/h. Nová odolná, lehká a vysoce efektivní struktura vozu, vycházející z technologie Lotusu, má umožnit vozu dosažení vynikajícího poměru mezi výkonem a hmotností.

Koncept Lotus APX demostruje technologickou architekturu univerzálního vozu a kombinuje nízkou hmotnost architektury vozu z hliníku  s výjimečně silnou a tuhou strukturální pevností  a také se sníženými investicemi, nutnými pro výrobu. Koncept APX byl poprvé představen na mezinárodní motorshow v Ženevě v roce 2006 a v tomtéž roce získal evropské ocenění, udělované aplikacím hliníku "European Aluminium Awards" v kategorii "Transport and Automotive" (transport a automobilismus).

Inovativní umístění pohonných jednotek umožňuje využít prostor, který je u standardního modelu APX obsazen motorem a převodovkou, pro zvýšení kapacity baterií a příslušenství, čímž se vůz stává pro uživatele maximálně využitelným.Současně tyto designové vlastnosti dávají crossoveru ZAP-X strukturální odolnost, potenciální prostornost a využitelnost i dojezd, jaký prozatím nedokázal nabídnout žádný jiný elektromobil.

Vývojový program by měl být řízen z nového centra pro výzkum, vývoj, technologie a návrh vozů, které jsou přátelské k životnímu prostředí. Do programu se mají zapojit inženýři z Lotus Engineering Inc a dalších výzkumných center z Velké Británie, Malajsie a Číny - center, které s Lotusem spolupracují již nyní.

Foto: Lotus

Vytisknout

Diskuze: Elektromobil na bázi Lotusu - APX ZAP-X

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

612 Scaglietti

60.výročí Ferrari ve znamení 612 Scaglietti

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud