Výkonový kit Brabus PowerXtra D8

Jan Fiala, 16. ledna 2007, 21:30 Google+

Mercedes GL 420 CDI a Mercedes ML 420 CDI jsou bezesporu vozy s dostatkem výkonu, ale věhlasná tuningová společnost Brabus, která se zaměřuje na úpravy vozů značky Mercedes,

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ML

ML | foto: Brabus

Sdílejte článek

nabízí pro motor 420 CDI v obou těchto modelech ještě více výkonu i točivého momentu. Nárůst výkonu činí 44 koní/32,4 kW, maximální hodnota točivého momentu naroste o nezanedbatelných 100 Nm. Zmíněné hodnoty jsou nejdůležitějšími výkonovými údaji pro vozy, vybavené tuningovým kitem BRABUS PowerXtra D8 (III). BRABUS nabízí úpravu pohonné jednotky pomocí této tuningové sady, přičemž přebírá na sebe rizika a poskytuje na úpravu záruku BRABUS Tuning Warranty(R). Tato záruka platí po dobu tří let, nebo nejvýše 100000 kilometrů (v souladu se záručními podmínkami BRABUS, které jsou platné od června 2003).

Pojďme si tuningový kit BRABUS PowerXtra D8 (III) přiblížit. Kit plně využívá - aniž by vyčerpal nezbytné bezpečnostní rezervy motoru stran jeho životnosti - skutečnou sílu, která se skrývá v osmiválcovém turbodieselovém motoru V8 420 CDI s přímým vstřikováním paliva systémem common-rail. S kitem BRABUS PowerXtra D8 (III) dosahuje motor, jehož standardní výkon činí 306 koní/225 kW, výkonu 350 koní/257 kW, a to v pouhých 3800 otáčkách za minutu. Současně narostla také maximální hodnota poskytovaného točivého momentu, a to ze standardních 700 Nm na úroveň 800 Nm.

Spolu s nárůstem výkonových parametrů se zlepšily také dynamické schopnosti obou vozů. Upravený Mercedes ML 420 CDI sprintuje z klidu na rychlost 100 km/h za pouhých 6,0 sekundy, což je o půl sekundy rychlejší, nežli u standardního provedení. Maximální rychlost vozu vzrostla z 235 km/h na 245 km/h. Model Mercedes GL 420 CDI, opatřený kitem BRABUS PowerXtra D8 (III), také předvádí živější charakter. Zrychlení z klidu na 100 km/h se z původních 7,6 sekundy zlepšilo nově na 7,1 sekundy, a maximální rychlost narostla, podobně jako u modelu ML, o 10 km/h - z původních 230 km/h na 240 km/h. Pro takto velké a těžké SUV jde o hodnoty vskutku zajímavé.

Jak na cestě, tak v terénu lze s výhodou využít vozy s CDI motory, upravenými společností BRABUS. Tyto vozy totiž poskytují nejen excelentní výkon, ale také - což je možná ještě důležitější - lepší točivý moment a nízkou spotřebu paliva, která navzdory navýšení výkonu motoru zůstává na úrovni neupravených vozů s původním standardním výkonem.

Vpravdě příkladné jsou také emise škodlivých plynů upravených motorů. Podobně jako u neupravených motorů CDI splňují motory, vybavené tuningovým kitem BRABUS PowerXtra D8 (III), přísné limity emisní normy Euro 4. Kit D8 je tak vhodný pro všechny modely Mercedes, vybavené dieselovým motorem s filtrem pevných částic.

Procesorem ovládaná přídavná řídící jednotka BRABUS PowerXtra je navržena jako zařízení 'plug & play', které lze u jakéhokoliv autorizovaného dealera značky Mercedes-Benz nainstalovat za méně než 30 minut.

Foto: Brabus

Vytisknout

Diskuze: Výkonový kit Brabus PowerXtra D8

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Accord Coupe

Koncept příští generace Hondy Accord Coupe

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud