Ford představuje nový C-MAX

Jan Fiala, 7. prosince 2006, 09:00 Google+

Ford představuje na letošní autoshow v Bologni vzhled nového modelu Ford C-MAX. Nový Ford C-MAX těží především z upraveného designu přední části vozu,

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
C-MAX

C-MAX | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

který nyní lépe vyjadřuje "kinetický design" Fordu, a také představuje znatelně vylepšený interiér včetně nových prvků výbavy.

Nový Ford C-MAX tak zaujme místo po boku modelu Ford S-MAX, který zvítězil v mezinárodní anketě Car of the Year 2007. Spolu tak budou v nabídce Fordu zastoupeny jako modely stylových a sportovních vozů, určených pro různé aktivity, ať již jde o každodenní dojíždění do práce, nebo víkendové výlety s rodinou.

Základním kamenem přídomku 'MAX' je dát zákazníkům co nejvíc funkčnosti, prostoru a flexibility, které od rodinného vozu očekávají, ale také styl, který jim dovolí nezaniknout v záplavě ostatních vozů a navíc jim maximálně zpříjemnit dojem z jízdy. Tomuto konceptu odpovídají jak nový C-MAX, tak větší S-MAX - jsou to mnohostranné, komfortní a prostorné vozy, které je prostě radost řídit.

Neotřelý a moderní design

V přední části vozu najdeme charakteristické vstupní otvory pro přístup vzduchu, zatímco spodní ochranná mřížka chladiče je tvarována jako velký obrácený trapezoid, který je klíčovým prvkem kinetického designu.

Nový jednodílný nárazník je osazen integrovanými, vertikálně tvarovanými mlhovkami, které v kombinaci s novými světlomety dodávají vozu charakteristický sportovní výraz. Spolu s novou kapotou, tvarovanou do tří spojených ploch, propůjčují tyto díly Fordu C-MAX nádech sportovnosti, zdůrazňujíce téma "energie v pohybu", což je také záměrem kinetického designu.

Nová a inovativní technologie světel zahrnuje přední světlomety typu HID, které navíc namísto konvenčních parkovacích žároviček používají  'proužky světla'. Také blinkry překryté světle modrým sklem zachovávají styl předních světel a zdůrazňují svažující se profil přední části vozu.

V zadní části vozu C-MAX nalezneme nově tvarovaný nárazník a nová koncová světla s LED diodami. Jak přední, tak zadní nárazník jsou nyní nižší a masivnější než dříve a dodávají tak vozu silný a agilní vzhled při pohledu z jakékoliv strany. Také nová modře tónovaná skla dodávají vozu zvláštní nádech luxusu a stylovosti.

Nový design interiéru

Přístrojová deska, středová konzole a dveřní výplně byly nově navrženy a jsou vyrobeny z materiálů prémiové kvality. Nový panel přístrojů nabízí jasnou grafickou podobu a bude používat podsvícení v teplé červené barvě.

Nová středová konzole nabízí spoustu odkládacích prostor a je nově vybavena AUX vstupem pro připojení externích audiopřístrojů přímo k soundsystému vozu. Nový C-MAX je také vybaven táhlem ve tvaru písmene Z, čímž je dosaženo úspory místa a současně efektního vzhledu.

Nové barvy interiéru, nové grafické prvky, jako například dveřní výplně s madly ve tvaru bumerangu, která slouží zároveň jako loketní opěry, více prostoru pro zavazadla a také nový design a materiály sedaček dávají kabině nového Fordu C-MAX styl, více komfortu a praktičnosti. V nabídce nového modelu bude také panaromatická skleněná střecha, která bude do kabiny propouštět více světla a dotvářet dojem prostornosti, zatímco díky systému "Solar Reflect" bude odrážet teplo slunečních paprsků.

Detailní informace a technická data nového Fordu C-MAX budou dostupná později, před počátkem jeho prodeje v roce 2007.

Foto: Ford Motor Company

Vytisknout

Diskuze: Ford představuje nový C-MAX

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Astra

Opel v Boloni představí novou Astru /Video/

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud