Nové HF Nokia Multimedia Car Kit CK-20W

Martin Hájek, 15. listopadu 2006, 23:44 Google+

Nové handsfree řešení od Nokia spojuje osobní juke–box s praktickým navigátorem...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nokia CK-20W (HandsFree)

Nokia CK-20W (HandsFree) | foto: Nokia

Sdílejte článek

Nokia koncem listopadu uvede na český a slovenský Nokia Multimedia Car Kit CK-20W, první integrované handsfree, které spojuje vysoce kvalitní řešení komunikace, hudby a navigace v automobilu*. Díky rozhraní Pop-Port (TM) a bezdrátové technologii Bluetooth** je uživatelsky příjemný systém kompatibilní s širokou řadou mobilních telefonů a nabízí excelentní audiokvalitu zahrnující DSP (Digital Signal Processing).

Až doposud museli řidiči, kteří chtěli svůj vůz vybavit hudbou, navigací a komunikací, instalovat každý systém odděleně. Nová Nokia Multimedia Car Kit CK-20W nabízí všechny tyto funkce v jediném řešení. V propojení s kompatibilním mobilním telefonem slouží v autě jako osobní hudební přehrávač nebo ve spojení s Nokia Navigation Pack LD-2 jako praktický navigátor. Příjemné ovládací zařízení přibližuje uživateli telefon, hudbu a navigační zařízení na dosah ruky. „Tento produkt znamená zásadní krok kupředu v dosažení našeho cíle, kterým je sbližování multimediální a automobilové komunikace na sekundárním trhu,“ řekl Wolfgang Gärtner, Senior Category Manager, Nokia Automotive.

Hudbu uloženou v kompatibilním mobilním telefonu lze přehrát ve stereo kvalitě prostřednictvím autoreproduktorů, ať už je telefon připojen pomocí datového kabelu nebo technologie Bluetooth, založené na platformě  Bluetooth A2DP Profile. Tato technologie mění mobilní telefon v autopřehrávač s funkcemi typu start/stop, předešlá/následující skladba snadno dostupnými na ovládací jednotce handsfree. Majitelé MP3 přehrávačů, jako je například Apple iPod, mohou přehrávač s Nokia Multimedia Car Kit CK-20W také propojit pomocí kabelu, který je součástí balíčku, nebo pomocí Bluetooth technologie, pokud ji přehrávač podporuje.

Kromě handsfree a hudebního přehrávače je dalším přínosem systému navigace. Balíček sestávající z Multimedia Car Kit CK-20W a Nokia Navigation Pack LD-2 zahrnuje také softwarovou aplikaci ROUTE 66 Mobile 7, která spolupracuje s většinou mobilních zařízení Nokia založených na operačním systému S60 a dalšími telefony S60*** a dále nabízí GPS přijímač propojitelný s Multimedia Car Kit CK-20W. Pro optimální výkon je GPS přijímač instalován uvnitř automobilu a nepotřebuje vlastní zdroj energie. V případě, že používáte navigační software v autě, GPS data jsou posílána na mobilní telefon pomocí Bluetooth. Navigační údaje se pak zobrazují na displeji telefonu, který by měl být umístěn v držáku. Velikost mapy s vyznačenými informacemi je možné přizpůsobit, mluvené instrukce si lze poslechnout přes handsfree.

Nokia Multimedia Car Kit CK-20W vždy upřednostňuje hlasovou komunikaci. Operační mód zajišťuje, že se například při příchozím hovoru či udílení navigačních pokynů automaticky ztiší hudba. Co se týče navigačního systému, má uživatel možnost volby alternativního nastavení, které buď umožňuje mít zapnutý zvuk telefonu simultánně s navigací, nebo pouze prostřednictvím krátkého pípnutí upozorňuje uživatele na každou změnu směru jízdy, která se zobrazuje na displeji telefonu.

Nokia Multimedia Car Kit CK-20W bude dostupná koncem listopadu a její orientační cena je 5 100 Kč. Nokia Navigation Pack LD-2 se softwarem ROUTE 66 a GPS přijímačem není pro ČR a SK dostupný. V závislosti na konkrétních potřebách a destinacích jsou vytvořeny různé verze ROUTE 66, každá z nich pokrývá jeden stát či region v Evropě nebo Severní Americe (USA a Kanada).

NOKIA

Vytisknout

Diskuze: Nové HF Nokia Multimedia Car Kit CK-20W

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

159 Sportwagon

Alfa 159 Sportwagon - Nejhezčí auto 2006

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud