Druhý splněný sen Adama Březíka

Barbora Vebrová, 10. prosince 2019, 18:05 Google+

Prvním splněným snem Adama Březíka byl zisk titulu ve sprintrally, nyní si již mladý jezdec může odškrtnout také druhý splněný sen, a to je svezení ve voze kategorie R5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Březík Adam - Bělák Zdeněk

Březík Adam - Bělák Zdeněk | foto: Vandraq Studio

Sdílejte článek

Letošní ročník Mikuláš rally Slušovice je již minulostí, ale pojďme se ještě vrátit k působení posádky Adam Březík – Zdeněk Bělák jun. na této soutěži. Kluci měli příležitost usednout do Škody Fabie R5. Od pořadatelů dostali přidělené startovní číslo 9 a krátce před sobotním obědem vyrazili na první rychlostní zkoušku. „Na opravdový závod s Fabií R5 jsem se těšil jako malé dítě na Vánoce. Je to nepopsatelný pocit, když člověk o něčem sní a jednou se to povede a může to zažít. Přípravy na start v R5 nebyly nijak odlišné od jiných závodů. Měli jsme test na Traiva cupu v Kopřivnici, což mi pomohlo k tomu, abych se s autem více sžil,“ řekl Adam Březík.

Na Traiva cupu Adam dokázal v rámci testu zvítězit a porazit mnohem zkušenější jezdce. Všichni proto byli zvědaví, jak se Adamovi se Zdeňkem bude dařit na Hothess Mikuláš Rally. Jenže hned na první rychlostní zkoušce potkal posádku dvojitý defekt. „V nájezdu do posledního kola na dostihovce jsem udělal chybu. Špatně jsem odhadl šířku auta a trefil hromadu hlíny s kameny o který jsme udělali dvojitý defekt na pravé straně vozu. Jelikož s sebou jsme měli jen jednu rezervu, tak jsem byl rád, že nám mechanici dovezli druhé náhradní kolo a my jsme si mohli zbytek soutěže naplno užít. A protože toto jednání bylo proti řádům, tak jsme na konci závodu odstoupili,“ popsal mladý pilot.

Nebýt dvojitého defektu, závod pro posádku Březík – Bělák jun. probíhal bez problémů a krizových situací. Za zmínku jistě stojí druhý čas na RZ 3 se ztrátou pouhé 0,2 vteřiny na prvního Václava Kopáčka a čtvrtý čas na RZ 4. Nejen časy, ale také stylem jízdy Adam všem dokázal, že na závodění s vozem specifikace R5 má talent. „Byl jsem mile překvapen, jak moc je fabia klidná ve vysokých rychlostech. Zvlášť na RZ Zádveřice jsme jeli hodně rychle. Proto jsem z chování vozu nadšený a rád si podobné svezení zopakuji. Doufám, že se podobná možnost ještě někdy naskytne. Atmosféra slušovické soutěže byla výborná, všude stály davy diváků, kteří fandili nejen pomocí všemožné pyrotechniky. Byla to taková malá Barumka.

Na závěr bych chtěl poděkovat mému taťkovi, že mi půjčil Škodu Fabii R5 a sám sledoval závod z pozice diváka a rádce. Za možnost startovat děkuji také firmě Samohýl motor a.s. a MOL Česká republika. Díky patří také veškerým členům Vančík motorsport za bezchybně nachystané auto a perfektní servis během závodu. Všem čtenářům přeji šťastné a veselé Vánoce a do nového roku jen to nejlepší,“ uzavřel Adam Březík.

Vytisknout

Diskuze: Druhý splněný sen Adama Březíka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Bisaha, Ondřej

Hyundai s Ondřejem Bisahou obsadil na Pražském Rallysprintu pátou příčku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud