Tomáš Kostka vyhrál popáté MIKULÁŠ RALLY IS LIFE!

Roman Ordelt, 10. prosince 2018, 16:27 Google+

Letošní úspěšnou sezonu rallysportu v České republice tradičně uzavřela Mikulášská rally ve Slušovicích, která se jela pod oficiálním názvem MIKULÁŠ RALLY IS LIFE 2018. Vítězem devátého ročníku se stala stylem start – cíl posádka Tomáš Kostka, Ladislav Kučera (soutěžící Tomáš Kostka) na voze Škoda Fabia R5. Druhou příčku obsadila dvojice Roman Odložilík, Martin Tureček z týmu SK DER Rally Team se ztrátou pouhých 6,3 vteřiny. Na třetím místě dojeli s odstupem 11,9 vteřiny na vítěze smíšená posádka Václav Kopáček, Barbora Rendlová z týmu Duck Racing Autoklub v AČR, všichni jeli na vozech Škoda Fabia R5. Kostka se radoval z vítězství na mikulášské show již popáté!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Exhibice ve Slušovicích se jela na mokru a blátě. Po nočním dešti byly silnice v mokrém stavu, teplota se pohybuje kolem pěti stupňů Celsia. Čtyřiatřicetiletý Tomáš Kostka byl opět nejrychlejší, i když v závodním voze neseděl více než půl roku. S výjimkou třetího průjezdu kolem dostihové dráhy vyhrál všechny rychlostní zkoušky. 

“Super závody, super atmosféra a skvěle připravené auto z dílen Kresta Racing, které fungovalo jako švýcarské hodinky. Nejel jsem v závodním autě od Kopné a podařilo se nám opět vyhrát. Tratě byly na začátku mokré, ale při posledním průjezdu kolem dostihové dráhy už sucho. Použili jsme tam staré mokré gumy a trochu pobavili diváky. Všechno se povedlo, jsme spokojeni,” pověděl v cíli zlínský jezdec.

Druhé místo vybojoval Roman Odložilík, přechod z fiesty na fabii mu náramně sedl. „Počasí bylo na prosinec krásné, což bylo i pro diváky lepší. Tomáš Kostka nám od začátku ujížděl. Pokusil jsem se ho stáhnout, ale bylo to těžké. Hodně to klouzalo, ale i druhé místo je pěkné,” řekl Odložilík, který po třetím místu na Pražském rallysprintu získal v závěru sezony medailové umístění i na Mikuláši.

Třetí příčku obsadil Václav Kopáček: “Nejeli jsme na čas, ale především vyzkoušet auto, co umí nebo neumí. Kromě pár kravin, které jsem předvedl, panuje spokojenost. Máme nějaké poznatky a řadu dat a určitě bychom je chtěli zužitkovat. Máme ještě nabitý program, v neděli letíme do Emirátů, kde nás čeká závod v písku se subaru.” V elitní desítce skončilo hned devět vozů Škoda Fabia R5, nadvládu mladoboleslavské značky překazil pouze Ondřej Bisaha, který s fiestou dojel na šestém místě.

img-responsive

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Mezi jezdci na vozech s jednou poháněnou nápravou byl nejrychlejší Marcel Svačina, s odstupem 19,7 vteřiny skončil druhý Petr Gargulák (oba Peugeot 208 R2), třetí dojel překvapivě Zdeněk Němec (Škoda Fabia Kit Car) s odstupem 26,7 vteřiny na vítěze. “Snažili jsme se jet i pro diváky a bavit je svými smyky. Podařilo se nám vyhrát všechny erzety, jsme spokojeni. Tratě byly pěkné, erzeta na Rakové byla hodně blátivá. Rozhodně to bylo pěkné svezení a věřím, že se naše jízda líbila i divákům podél tratě,” uvedl Marcel Svačina v cíli.  

img-responsive

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota připravili opět vydařený závěr sezony rallysportu v Čechách a na Moravě. Oblíbený podnik charakteru rallyexhibice viděly tisícovky fanoušků. Trať zůstala ve stejné podobě jako v předchozích třech letech. Měřila 63 km a obsahovala 5 rychlostních zkoušek na dvou úsecích s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa v celkové délce 29 km.

Celkem bylo převzato po technické přejímce celkem 72 vozů z původně 75
přihlášených, v cíli bylo klasifikováno 65 soutěžících. V pořadí jubilejní desátý ročník Mikuláš Rally se uskuteční začátkem prosince 2019, fanoušci se mají opět na co těšit!


Konečné pořadí MIKULÁŠ RALLY IS LIFE 2018:
1. Tomáš Kostka, Ladislav Kučera (Škoda Fabia R5) 20:32,3 min
2. Roman Odložilík, Martin Tureček (Škoda Fabia R5) + 6,3 s
3. Václav Kopáček, Barbora Rendlová (Škoda Fabia R5) + 11,9 s
4. Grzegorz Grzyb, Krzysztof Grzesik (POL, Škoda Fabia R5) + 21,8 s
5. Antonín Tlusťák, Ivo Vybíral (Škoda Fabia R5) + 30,1 s
6. Ondřej Bisaha, Petr Těšínský (Ford Fiesta R5) + 33,3 s
7. Patrik Rujbr, Jaromír Švec (Škoda Fabia R5) + 34,9 s
8. Martin Vlček, Jindřiška Žáková (Škoda Fabia R5) + 35,9 s
9. Miroslav Jakeš, Richard Austen (Škoda Fabia R5) + 51,1 s
10.Martin Březík, Josef Sládek (Škoda Fabia R5) + 58,0 s

Hodnocení v kategorii dvoukolek (2WD):
1./22. Marcel Svačina, Martina Popelková (Peugeot 208 R2) 23:01,9 min
2./24. Petr Gargulák, Pavel Fuksa (Peugeot 208 R2) + 19,7 s
3./26. Zdeněk Němec, Petra Němcová (Škoda Fabia Kit Car) + 26,7 s

Vytisknout

Diskuze: Tomáš Kostka vyhrál popáté MIKULÁŠ RALLY IS LIFE!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikulášská ve fotografii Jana Duška

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud