Na Rallysprintu Fulnek – Odry více než sedmdesátka vozů

Tomáš Plachý, 30. července 2021, 09:01 Google+

Šampionát jednodenních závodů pokračuje ve dnech 6. – 7. srpna Rallysprintem Fulnek – Odry. K soutěži na severu Moravy se přihlásila více než sedmdesátka posádka, na které čeká šest rychlostních v okolí Fulneku a Oder.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Soutěž figuruje v kalendářích FIA CEZ Historic Rally, Autoklub Rallysprint Série, Autoklub České Trofeje v rally historických automobilů a Poháru 2+. Hlavní favority třetího klání šampionátů RSS a Poháru 2+ je potřeba hledat mezi jezdci se speciály Rally2. Těch se do závodu přihlásilo deset, konkurovat jim bude vůz Mini JCW WRC Tomáš Kůrky, Mitsubishi Proto Martina Semeráda či „evo devítka“ Pavla Ševčíka. Mezi „er pětkami“ si to o prvenství zřejmě rozdá nastupující mládí (Adam Březík) a zkušení harcovníci (Roman Odložilík, Vojtěch Štajf, Martin Vlček a Karel Trněný). Atraktivním závodním vozem pak bude Ford Sierra RS Cosworth Jiřího Navrátila.

V rámci Rallysprint Série nechybí mezi přihlášenými úřadující šampión Jan Dohnal (Renault Clio S1600). Do role jeho největších konkurentů musíme pasovat Davida Štefana, Egona Smékala, Martina Lehkého či Petra Zedníka. Sekundovat se jim budou snažit „mladé pušky“ – účastník ERC3 Junior Daniel Polášek, Petr Daniel či premiant za volantem „er dvojky“ David Ševčík.

Desítka dvojic bude soupeřit na Fulnecku a Odersku v rámci Čermák a Hrachovec ADAM Cupu 2021. V seznamu přihlášených najdeme letos nejrychlejší Jaroslava Petráše, Jana Pilaře a Tomáše Arnošta.

V rámci České Trofeje HA je přihlášeno jedenáct dvojic, hlavními taháky jsou Lada VFTS Martina Černého či BMW 2002 TI Aleše Jirátka. 

Slavnostní start závodu proběhne v pátek 6. srpna v 17:30 hodin na náměstí ve Fulneku. Na tratě rychlostních zkoušek pak posádky vyrazí ze servisu ve Fulneku v sobotu 7. srpna v 9 hodin. Závodit se bude ve dvou sekcích po třech rychlostních zkouškách, mezi nimi čeká na posádky kontrola přeskupení na náměstí v Odrách. První posádky očekáváme v cíli po 15. hodině.

Naše soutěž je podruhé v historii spojena s Trabant Rally Fulnek – Odry. Tuto akci odstartuje páteční výstava Trabant veteránů na Náměstí Komenského ve Fulneku, na sobotu je naplánována „Spanilá jízda“ mezi průjezdy soutěžních automobilů na RZ Fulnek. Více informací najdete na oficiálních stránkách soutěže.

Vrcholem doprovodných akcí na fulneckém náměstí, které pro vás připravilo MKC Fulnek, bude v sobotu 7. srpna od 17 hodin program společnosti Cirkus trochu jinak. Ti předvedou novocirkusovou inscenaci Cvičme v rytme, která je plná akrobacie, žonglování a tance. Od 19 hodin pak soutěžně-kulturní víkend ve Fulneku zakončí koncerty hudebních skupin Civilní obrana a populární slovenské kapely DESMOD.

Více informací k soutěži bude po začátku července zveřejněno na oficiální stránce www.rally-sprint.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Rally Fulnek – Odry.

Rallysprint Fulnek – Odry 2021, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Na Rallysprintu Fulnek – Odry více než sedmdesátka vozů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Lukáš Frána - Poločas 2021

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud