Hustopečská rally a červen patří k sobě

Tomáš Plachý, 6. dubna 2021, 16:58 Google+

Přípravy letošního 16. ročníku AGROTEC PETRONAS rally, který se uskuteční ve dnech 18. – 19. června 2021, odstartovaly možná trochu komplikovaněji a za odlišné situace než v minulých letech, ale jinak zkušený pořadatelský tým v plném nasazení pracuje na návratu „rally mezi vinicemi“ po roční přestávce do okolí Hustopečí. Soutěž bude hostit účastníky Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ) a už tradičně se poperou o body i posádky v rámci českého i slovenského mistrovství v rally 2021.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nad oběma národními šampionáty bude již poněkolikáté v řadě čnít zápočet soutěže do mezinárodního kalendáře Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (www.cez-motorsport.com). Letošní kalendář obsahuje patnáct soutěží ve střední a jihovýchodní Evropě. Po zrušení březnového podniku v Maďarsku bude hustopečská soutěž šestým podnikem tohoto seriálu. AGROTEC PETRONAS rally bude tím pádem ve společnosti významných a nesmírně kvalitních soutěží z Rakouska, Maďarska, Slovenska, Polska, Chorvatska, Srbska, Slovinska, Bosny a Hercegoviny a Itálie.

Organizační tým pracuje na plné obrátky a připravuje rally i pro diváky. I přesto, že situace s pandemií koronaviru loni zastavila přípravy našeho podniku, ani to nás od příprav letošního ročníku neodradilo. Navíc jsme nuceni být připraveni v rámci možných opatření i na alternativní varianty tak, aby se soutěž i v této složité době uskutečnila. Nic se nemění na charakteristice závodu, porci specifických a sportovně hodnotných asfaltových tratí s příměsí šotolinových pasáží. Přesně to je tahák, kvůli kterému míří na jih Moravy kvalitní posádky z českého i slovenského mistrovství. V českém šampionátu bude AGROTEC PETRONAS rally 2021 s největší pravděpodobností třetím podnikem sezóny, v rámci slovenského seriálu rovněž třetím kláním sezóny. Novinkou bude zápočet do České Trofeje v rally historických automobilů. České posádky historiků tak budou moci zabojovat o vavříny v rámci nově vypsané české série.

„Jsme rádi, že se nám podařilo zachovat všechny zápočty soutěže. Pošesté v řadě tak dojde na zajímavou konfrontaci české a slovenské rally scény a doufejme, že se na startu objeví i nějaký další atraktivní soutěžní jezdec ze zahraničí.

Děkuji všem našim partnerům, dotčeným orgánům, úřadům i obcím za dosavadní přístup. Bez jejich podpory bychom soutěž nedokázali zorganizovat. Prioritou je opět postavit velmi kompaktní trať, ve stylu posledních let. Očekáváme kolem 140 km rychlostních zkoušek, s celkovou délkou soutěže okolo 300 kilometrů,“ naznačuje šéf organizačního týmu Martin Rada.

„Přece jen jsme měli s přípravou tratí více komplikací než obvykle. Nová opatření i některé uzavírky silnic jsou důvodem k úpravám, kterým jsme se museli přizpůsobit. Aktuálně jsme řídícímu orgánu zaslali na schválení Zvláštní ustanovení, v nejbližších dnech proběhne kontrola trati delegovanými činovníky. Podoba rally vychází z kompaktního harmonogramu 2019, kdy jsme se snažili dodržet tradiční koncept naší soutěže,“ doplňuje ředitel Rudolf Kouřil.

Z programu AGROTEC PETRONAS rally můžeme uvést, že ve dnech 17. – 18. června se uskuteční seznamovací jízdy, po technické a administrativní přejímce si budou moci posádky naposledy vyzkoušet závodní vozy na testovací zkoušce. Shakedown se opět odehraje na části Starovické zkoušky (pátek 18. června, 12:30 – 16:00 h). Samotný závod se uskuteční v pátek 18. června, s typickým startem ve večerních hodinách a pokračovat bude sobotní etapou (19. června). Novinkou je servisní zázemí ve zcela novém  areálu společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích. Tato společnost je dlouholetým partnerem a podporovatelem naší rally.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: Hustopečská rally a červen patří k sobě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Mareš s Buchou posbírali na valašsku slibné body

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud