PEUGEOT RALLY CUP V NOVÉM FORMÁTU

Radka Matthey, 3. března 2021, 17:50 Google+

Seriál Peugeot Rally Cup CZ vstoupí v letošním roce do svého pátého pokračování. V roce 2021 se v evropských zemích budou pořádat poháry pro jezdce s vozy Peugeot výhradně s novou generací vozu Peugeot 208 Rally4, český Peugeot Rally Cup však bude výjimkou. Kromě speciálů 208 Rally4 v něm totiž budou startovat také nestárnoucí „dvěstěosmičky“ v provedení R2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Uvedenou výjimkou pro start obou generací závodních vozů Peugeot 208 padne s velkou pravděpodobností účastnický rekord. Podle prvních předpokladů by se do letošního seriálu mohlo přihlásit až 15 posádek. Zatím jsou v České republice tři speciály Peugeot 208 Rally4 a další tři jsou objednány. Ve hře je také start polských posádek, neboť u našich severních sousedů se letos 208 Cup nejede. Největším otazníkem však nadále zůstává vývoj situace spojené s celosvětovou pandemií. „Popravdě jsme vzhledem k současnému stavu opatrní, ale i tak věříme, že nás čeká velmi zajímavá sezóna. Stěžejní je pro nás pochopitelně prezentace nového vozu Peugeot 208 Rally4, osobně se však domnívám, že charakter některých českých rychlostních zkoušek může nahrávat původní generaci dvěstěosmiček, které jsou i nadále velmi agilním závodnickým nářadím. Jsme rádi, že mají jejich majitelé díky výjimce možnost i nadále závodit v cupu. V každém případě se těším na porovnání obou vozů,“ prozradil svá očekávání ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini.

img-responsive

Traiva RallyCup - červen | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

V návaznosti na rozdílné parametry speciálu Peugeot 208 Rally4 a R2 jsou pro letošní rok vypsány dvě třídy se samostatným hodnocením. Kromě toho bude vyhlášen také absolutní vítěz, který nasbírá nejvíce bodů bez ohledu na to, ve které třídě startuje. „Snažili jsme se vymyslet formát, který bude zajímavý pro všechny. Proto jsme cup rozdělili do třídy Rally4 a R2. Kromě toho vyhodnotíme absolutního vítěze, což nemusí být nutně posádka s turbem. Navíc zamýšlíme podporu některého výrazného mladého jezdce do pětadvaceti let, kterému bude umožněn start v zahraničí, pokud to situace dovolí,“ vysvětlil manažer seriálu, Jan Koudelka.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

„Vzhledem k přetrvávající složité situaci jsme se rozhodli posunout start letošního Peugeot Rally Cupu až na Rallye Šumava Klatovy, která se jede začátkem května. Mělo by tak být dost času k přípravě sezóny, k dodání nových vozů z Francie a věřím, že i ke zdárnému zvládnutí pandemie. V kalendáři nám i přesto zůstává šest podniků, úvodní Valašku nahradíme Pačejovem, který se nám v loňském roce velmi líbil. Rád bych zmínil ještě skutečnost, že mezi účastníky cupu letos na odměnách rozdělíme bezmála sedm set tisíc korun, “ dodává Marco Venturini.

Páté pokračování Peugeot Rally Cupu je za dveřmi. Můžete se těšit nejen na nové posádky, ale také na vyrovnané a napínavé souboje, atraktivní videa, soutěže a také na další pokračování online verze v rámci MČR v online rally.

 

PEUGEOT RALLY CUP CZECH REPUBLIC
Jan Koudelka, tel.: +420 737 234 535
email: cup@autoklub.cz 

www.autoklub.cz / @autoklubCR / @peugeotrallycup

 

Vytisknout

Diskuze: PEUGEOT RALLY CUP V NOVÉM FORMÁTU

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Přípravy na jubilejní barumku pokračují v plném tempu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud