Když to FUNGUJE NA MILIONÁŘE? BMW 2 zkusí osvědčený klíč i mezi kompakty

AutoRoad.cz, 17. října 2019, 11:49 Google+

S prvním BMW řady 2 Gran Coupé (kombinovaná spotřeba paliva: 7,1–4,2 l/100 km; kombinované emise CO2: 162–110 g/km*) BMW vůbec poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé, který zažívá obrovský úspěch ve vyšších automobilových kategoriích, také do segmentu prémiových kompaktních automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Sdílejte článek

S prvním BMW řady 2 Gran Coupé (kombinovaná spotřeba paliva: 7,1–4,2 l/100 km; kombinované emise CO2: 162–110 g/km*) BMW vůbec poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé, který zažívá obrovský úspěch ve vyšších automobilových kategoriích, také do segmentu prémiových kompaktních automobilů. Tato elegantnější alternativa ke klasickému sedanu slaví svoji premiéru s neokoukanou dávkou individuality, estetické přitažlivosti a emocionální intenzity, podpořenou inovativním konceptem obsluhy a konektivitou s nezbytnou každodenní použitelností a dynamickými vlastnostmi, jimiž je BMW proslulé. Extrovertní čtyřdveřové kupé BMW řady 2 Gran Coupé se bude prodávat po celém světě a je obzvláště lákavou vstupenkou do produktového portfolia automobilky BMW.

Světová premiéra v Lipsku vyráběného BMW řady 2 Gran Coupé proběhne v listopadu 2019 na autosalonu v Los Angeles. Nováček má všechny předpoklady k tomu, aby podnítil nadšení nových, na design a na věhlasnou radost z jízdy BMW orientovaných zákazníků z městských oblastí. BMW řady 2 Gran Coupé představuje atraktivní doplnění modelové řady, zejména na trzích, kde se velké oblibě těší karosářské provedení sedan. Prodeje odstartují v březnu 2020.

Máte rádi auta? Hledáme nové lidi do redakce. Napište nám na redakce@autoroad.cz a staňte se naším redaktorem.

Stejně jako v případě čtyřdveřových kupé sourozenců BMW řady 4, BMW řady 6 a BMW řady 8, také BMW řady 2 Gran Coupé je svými odvážnými, sportovními a emotivními tvary, bezrámovými okny a vysoce expresivním nonšalantním vzhledem silně zaměřeno na design. Tyto vlastnosti kombinuje s vysokou úrovní každodenní praktičnosti, včetně objemného vnitřního prostoru a velkého zavazadlového prostoru.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Jak jeho sportovní vzhled napovídá, BMW řady 2 Gran Coupé stanovuje v dané kategorii z hlediska dynamiky nová měřítka. Základem tohoto potenciálu je vyspělý pohon předních kol BMW, který BMW řady 2 Gran Coupé sdílí (společně s řadou dalších technologických řešení) s BMW řady 1. Čtyřdveřové kupé, které je vybaveno nejmodernějšími technologiemi podvozku a inovativními systémy, např. v oblasti obsluhy, zvedá laťku také co se jízdní dynamiky a agility týče a je ideální volbou pro mladé městské zákazníky, pro něž jsou prioritou sportovní jízdní vlastnosti, nejmodernější konektivita a velkorysý vnitřní prostor. V provedení BMW M235i xDrive je součástí standardní výbavy pohon všech kol BMW xDrive.

Dynamicky protažená silueta s exkluzivními detaily
BMW řady 2 Gran Coupé přenáší elegantní estetiku svých větších příbuzných do segmentu prémiových kompaktních vozů. Významným charakteristickým rysem BMW řady 2 Gran Coupé je jeho protažená silueta, která, stejně jako čtyři bezrámové dveře, pochází z koncepce klasického kupé. Nový model Gran Coupé také přidává exkluzivní detaily, jakými jsou jinak tvarované lamely přední masky chladiče ve tvaru ledvinek, výplň masky chladiče pro vrcholné provedení BMW M235i xDrive, a především pak zcela nový design zadních světel, která zasahují až doprostřed zadní části. Světla přecházejí do leskle černého pruhu, jenž obklopuje v centrálně umístěný znak BMW. Kombinace zadních světel a spojovacího prvku v podobě leskle černého pruhu podtrhují horizontální ráz zadní části a zdůrazňují její šířku. BMW řady 2 Gran Coupé měří na délku 4562 mm a na šířku 1800 mm, ovšem jen 1400 mm na výšku. Navzdory nízkému sportovnímu vzhledu mají cestující díky rozvoru 2670 mm dostatek prostoru. Kromě toho lze 430litrový zavazadlový prostor různými způsoby zvětšit. To vše výrazně zvětšuje možnosti využití vozu v každodenním životě.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Nízké, široké, sportovní a standardně s LED předními světlomety
BMW řady 2 Gran Coupé má na silnici sportovní, přikrčený a široký postoj. Jeho sebevědomý vzhled vychází z dynamické přední části s nově pojatou interpretací klasických designových ikon BMW. Mírně zkosené světlomety, které standardně disponují LED technologií a volitelně mohou být vybaveny adaptivní funkcí, tvoří výraznou BMW přední část se čtyřmi světlomety a přitahují pozornost k dobře známé BMW masce chladiče ve tvaru ledvinek. Maska má podobu velkého a propojeného prvku a zároveň ještě více zasahuje do stran. Pokud je maska chladiče vyvedena v hliníkovém provedení Aluminium Satinated, jsou její lamely unikátním způsobem tvarovány a vytvářejí trojrozměrný efekt. Exkluzivní vizuální odlišností BMW M235i xDrive, sportovního modelu této řady, je nápadný design masky chladiče s výrazným trojrozměrným „výpletem“ namísto klasických lamel. Design masky chladiče se inspiroval závodními automobily a přední části vozu dodává výraz hloubky a viditelnou kvalitu.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Klesající linie střechy a výrazné boční partie
Precizní linie boků, vytvářející fascinující souhru světla a stínu, zdůrazňují agilní proporce a charakteristickou eleganci moderního kupé od BMW. Linie střechy směrem dozadu elegantním způsobem klesá, prosklení vozu vizuálně snižuje hmotnost v zadní části vozu a opticky prodlužuje karoserii. Kromě toho zúžené C-sloupky vnášejí sportovní dojem do části nad mohutně tvarovanými podběhy zadních kol. Tímto efektem se také posiluje šířka karoserie při pohledu zezadu a vytváří se jeho rozkročený postoj na silnici. Stejně jako přední světlomety, také úzká zadní světla jsou standardně vybavena LED technologií. Jediným úzkým světelným prvkem a přechodem až do boků jsou zcela novou interpretací typického pojetí zadních světel BMW ve tvaru písmene L. Sportovní vzhled vozu dotvářejí koncovky výfuku s průměrem 90 mm (BMW M235i xDrive má výrazné koncovky lichoběžníkového tvaru). Všechna provedení BMW řady 2 Gran Coupé budou vybavena koly z lehké slitiny, jejichž rozměr sahá od 16“ v případě základního modelu po 18“ leštěná kola z lehké slitiny u modelů M Sport a BMW M235i xDrive. 19“ leštěná kola z lehké slitiny jsou k dispozici v rámci volitelné výbavy, stejně jako velká, elektricky ovládaná panoramatická střecha.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Interiér se vyznačuje sportovním stylem a ohromujícím prostorem
Interiér BMW řady 2 Gran Coupé kombinuje sportovní atmosféru s prvotřídními materiály a využitím prostoru. Byl navržen s ohledem na rodinný život i dlouhé cesty. Jeho moderní pojetí podtrhují inovativní detaily, jako jsou světelné proužky, které jsou součástí seznamu volitelné výbavy, případně standardem u vyšších stupňů výbavy. Volit lze mezi šesti různými barvami. Navzdory elegantním tvarům kupé se BMW řady 2 Gran Coupé vyznačuje velkorysým vnitřním prostorem, který cestujícím nabízí ve srovnání s BMW řady 2 Coupé výrazně jednodušší nastupování a o 33 mm větší prostor pro kolena na zadních sedadlech. Sedadla jsou umístěna o 12 mm výše. Zavazadlový prostor má objem 430 litrů (o 40 litrů víc než v případě dvoudveřového kupé) a objem lze zvětšit sklopením opěradel zadních sedadel dělených v poměru 40:20:40. Opěradla zadních sedadel je možné sklopit ze zavazadlového prostoru. Víko prostoru pro zavazadla se otevírá automaticky stiskem tlačítka, případně pohybem nohy pod zadním nárazníkem, pokud je součástí výbavy komfortní přístupový systém.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Na řidiče zaměřená palubní deska
Různé ovládací prvky jsou orientované přímo na řidiče a jsou seskupené podle různých funkcí. Přístup k funkcím infotainmentu zajišťuje nový ovládací systém BMW Operating System 7.0 (s volitelným ovládáním gesty) prostřednictvím seskupení displejů, jejichž velké obrazovky mají úhlopříčku až 10,25 palce (v případě BMW Live Cockpit Professional). Vzhled přístrojového panelu se svým pojetím odkazuje na design světlometů na přídi vozidla. Dotykový kontrolní displej s vysokým rozlišením je umístěn uprostřed a v obvyklém BMW stylu natočen směrem k řidiči, který si může tyto velké displeje konfigurovat podle svých osobních požadavků. Volitelný plnobarevný BMW Head-Up Displej s úhlopříčkou 9,2 palce řidiči poskytuje informace, aniž by musel odpoutat svůj zrak ze silnice před sebou.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Ovládání pomocí ovladače iDrive, dotykem, hlasem nebo gesty
Nové BMW řady 2 Gran Coupé umožňuje řidičům vozidlo ovládat hned několika způsoby v závislosti na situaci a osobních preferencích. Kromě obvyklých tlačítek na středové konzole a volantu patří mezi další hlavní prvky obsluhy ovladač iDrive (s dotykovou plochou pro BMW Live Cockpit Plus a vyšší) a standardní 8,8palcový dotykový kontrolní displej. Součástí výbavy BMW Live Cockpit Plus je také navigační systém a inteligentní hlasové ovládání s online zpracováním řeči. Volitelný BMW Live Cockpit Professional je postaven na novém operačním systému BMW Operating System 7.0 s dvojicí 10,25“ displejů, maximální konektivitou a možností individualizace menu. Mezi nejvýraznější prvky patří adaptivní navigační systém a multimediální systém s pevným diskem. K dispozici je také výbava ovládání gesty, která zahrnuje sedm různých gest, z nichž dvě mohou být přiřazena funkcím dle výběru uživatele.

Pět výbavových linií a jeden vrcholný model
Dynamické nové BMW řady 2 Gran Coupé nabízí zákazníkům celou řadu možností individualizace v podobě základního provedení a pěti dalších výbavových linií. Například model Luxury Line zaujme designovými prvky v hliníkovém provedení Aluminium Satinated a sedadly čalouněnými kůží Dakota. Jeho cílem je vyzdvihnout komfort vozu a jeho propracovanost. Další tři provedení mají sportovní zaměření. Automobily s výbavovou linií Sport Line nabízejí leskle černé aplikace a leskle černé okenní lišty BMW Individual High-gloss Shadow Line. Model M Sport stylisticky posouvá majitele o kousek blíže k vrcholnému provedení BMW M235i xDrive zásluhou předního nárazníku se speciálně tvarovanými nasávacími otvory s leskle černými detaily, lamel masky chladiče v hliníkovém provedení Aluminium Satinated a zadního nárazníku M Sport v provedení Dark Shadow. S vrcholným modelem sdílí také M sportovní volant a sportovní sedadla čalouněná kombinací materiálů Trigon/Senasatec. Postavení BMW M235i xDrive jakožto vrcholného sportovního modelu podtrhují exkluzivní designové detaily a barevné akcenty v šedém provedení Cerium Grey. M235i xDrive má také exkluzivní mřížku BMW masky chladiče, leskle černý zadní nárazník BMW M a na víku zavazadlového prostoru spoiler BMW M v barvě karoserie.

Nejvyšší stupeň agility a dynamických schopností
Stejně jako nové BMW řady 1, také první BMW řady 2 Gran Coupé využívá propracovanou BMW architekturu předního pohonu. Tato koncepce, která je výsledkem dlouholetých zkušeností společnosti BMW s modely s poháněnou přední nápravou, využívá také technologie modelů BMW i. BMW řady 2 Gran Coupé spojuje v daném segmentu bezkonkurenční jízdní dynamiku s prostorným interiérem. Výjimečná obratnost je výsledkem dokonale navržené spolupráce mezi nejmodernější technikou podvozku, inovativními technologiemi a integrovanými komponenty s řídicími systémy ovlivňujícími dynamiku vozidla. Rychlé a přesné reakce BMW řady 2 Gran Coupé posouvají zážitek z jízdy do záviděníhodných výšek. Částečně jsou tyto vlastnosti dány aplikací technologií vozů BMW i v modelech značky BMW. Technologie blízko u sebe umístěných regulačních a řídicích prvků protiprokluzového systému ARB, která je známá z BMW i3 (kombinovaná spotřeba elektrické energie: 14,6–14 kWh/100 km; kombinované emise CO2: 0 g/km**) a je součástí standardní výbavy BMW řady 2 Gran Coupé, má za výsledek výrazné zlepšení trakce při rozjezdu, zatáčení nebo jízdě na mokrém povrchu či zmrzlé nebo zasněžené vozovce. Zajišťuje mnohem přesnější, citlivější a rychlejší přibrzďování protáčejícího se kola. Technologie ARB má regulační člen protiprokluzového systému umístěn přímo v řídicí jednotce motoru a nikoliv v řídicí jednotce stabilizačního systému DSC. Eliminace dlouhých cest, po kterých běží signál, znamená, že informace se předávají třikrát rychleji. Výsledkem je až desetkrát rychlejší samotná regulace prokluzu brzdnými zásahy. Technologie ARB pracuje v těsné spolupráci se systémem DSC, jejich společným cílem je významné potlačení nedotáčivosti, které je typickou slabou stránkou předního pohonu, bez nutnosti zásahů potřebných k regulaci příčné dynamiky.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Neutrální chování s BMW Performance Control
Technologie ARB pracuje v těsné součinnosti s funkcí BMW Performance Control ovlivňující stáčivost vozu kolem svislé osy. Tato funkce je rovněž součástí standardní výbavy BMW řady 2 Gran Coupé a přináší agilnější ovladatelnost vozu tím, že inteligentně přibrzďuje kola uvnitř zatáčky. Tím potlačuje počáteční nedotáčivost a vozu propůjčuje neutrální chování. Technologie ARB a BMW Performance Control jsou součástí výbavy také u BMW M235i xDrive, jehož standardem je nejen systém pohonu všech kol, ale také nově vyvinutý mechanický samosvorný diferenciál Torsen, který dále zlepšuje sportovní vlastnosti vozu tím, že vytváří svorný účinek mezi koly přední nápravy. Diferenciál je integrován do osmistupňové převodovky Steptronic Sport. Funkce Launch Control umožňuje na první a druhý rychlostní stupeň využít maximální točivý moment 450 Nm. Strmější převodový poměr a ještě ostřejší reakce M sportovního řízení způsobují další výrazné zlepšení obratnosti vozu a zintenzivňují již tak zdravou chuť po zatáčkách. M sportovní brzdy k tomu poskytují excelentní odolnost proti vadnutí a bohaté rezervy brzdné síly za všech okolností. M sportovní řízení a M sportovní brzdy jsou k dispozici jako volitelná výbava také pro ostatní modely BMW řady 2 Gran Coupé.

Výběr ze tří druhů podvozku
Kromě standardního podvozku BMW řady 2 Gran Coupé, který je sám o sobě dynamicky naladěn a speciálně upraven pro různé varianty motorů, mají zákazníci možnost vybrat ze seznamu volitelné výbavy M sportovní podvozek s o 10 mm nižší světlou výškou nebo adaptivní podvozek s aktivně řízenými tlumiči. Tato konkrétní varianta umožňuje řidiči vybírat si ze dvou různých nastavení odezvy tlumení. Voličem jízdních režimů lze aktivovat mód Comfort, například pro větší komfort na špatném povrchu, nebo mód Sport pro velmi sportovní jízdu. Součástí adaptivního podvozku i M sportovního podvozku je tužší uložení stabilizátorů. Všechny modely nového BMW řady 2 Gran Coupé jsou vybaveny víceprvkovou zadní nápravou. S cílem nabídnout svým zákazníkům automobil přizpůsobený jejich dynamickým preferencím přišlo BMW se třemi volitelnými doporučeními – od pohodlného nastavení se standardním podvozkem až po extrémně sportovní jízdu s M sportovním podvozkem, doplněným o M sportovní řízení a M sportovní brzdy. Kombinace adaptivního podvozku s aktivními tlumiči a M sportovních brzd nabízí nejširší možné spektrum jízdních vlastností.

Od začátku prodejů na výběr ze tří motorů
Nové BMW řady 2 Gran Coupé bude od uvedení na trh k dispozici se třemi motory (jeden vznětový a dva zážehové) nejnovější generace rodiny BMW EfficientDynamics. Řada specifických řešení umožnila snížit spotřebu paliva, emise a v některých případech také zvýšit výkon. Základním motorem je tříválcová jednotka BMW 218i s výkonem 103 kW (140 k), zatímco dvoulitrový čtyřválcový motor pohánějící BMW 220d generuje 140 kW (190 k). Vrcholem nabídky je nejvýkonnější čtyřválec BMW Group, jehož 225 kW (306 k) propůjčuje BMW M235i xDrive mimořádně sportovní výkony. Vrcholná verze zrychlí z klidu na 100 km/h za 4,9 sekundy (4,8 sekundy s paketem M Performance) a zastaví se až u elektronicky omezené rychlosti 250 km/h. BMW M235i xDrive i BMW 218i jsou vybavené zážehovým filtrem pevných částic, BMW 220d filtrem pevných částic, zádržným katalyzátorem NOx a technologií SCR (selektivní katalytická redukce). Všechny tři motory splňují přísné emisní normy Euro 6d-TEMP. BMW 228i xDrive, jehož zážehový dvoulitrový čtyřválec dosahuje výkonu 170 kW (231 k), je k dispozici pouze v USA.

Nasazení trojice různých převodovek
U BMW 218i je výkon motoru standardě přenášen prostřednictvím vylepšené šestistupňové manuální převodovky, ačkoliv zákazníci mohou zvolit také propracovanou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku Steptronic. Dalším zdokonalením v oblasti komfortu řazení a akustiky prošla jak automatická převodovka Steptronic v BMW 220d, tak automatická převodovka Steptronic Sport v BMW M235i xDrive. Inteligentní konektivita umožňuje těmto dvěma automatickým převodovkám přizpůsobit strategii řazení plánované trase a jízdní situaci.

Inovativní podpora systémů z vyšších modelových tříd
BMW řady 2 Gran Coupé využívá mnoho inovativních asistenčních systémů, které pocházejí z BMW automobilů vyšších modelových tříd. V závislosti na daném systému se obraz kamery a informace shromážděné radary a ultrazvukovými senzory používají k monitorování prostoru okolo vozidla a buď upozorňují řidiče na nebezpečí, nebo minimalizují riziko nehody pomocí zásahu do brzd a řízení. Standardní výbava na evropských trzích zahrnuje funkci varování před čelní srážkou nebo srážkou s chodcem s brzdnou funkcí ve městě, která řidiče upozorňuje také na cyklisty. Součástí standardní výbavy je též varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu s aktivním vracením do jízdního pruhu, které funguje v rozmezí rychlostí od 70 do 210 km/h. Mezi volitelné prvky výbavy patří aktivní systém pro automatické udržování rychlosti s funkcí Stop & Go, který lze aktivovat do rychlosti 160 km/h, a výbava Driving Assistant, obsahující varování před nechtěnou změnou jízdního pruhu, upozornění na náraz zezadu a varování před vozidly přijíždějícími vzadu ze strany.

Parking Assistant s inovativním couvacím asistentem
Pro BMW řady 2 Gran Coupé je volitelně k dispozici také komplexní asistence při parkování a manévrování v podobě Park Distance Control (PDC), couvací kamery nebo výbavy Parking Assistant, která nabízí automatické asistované parkování do parkovacích míst umístěných příčně i podélně k silnici, a také automatické vyjetí z podélných parkovacích míst. Součástí volitelné výbavy je rovněž inovativní couvací asistent, který do paměti ukládá pohyby volantu v rychlostech do 36 km/h. Následně je dokáže v opačném pořadí replikovat při couvání a vzdálenost 50 metrů ujet ve stejné stopě, v níž přijel.

Promění chytrý telefon v klíč od vozu
K dispozici jsou dvě nové inteligentní funkce převzaté z BMW automobilů vyšších modelových tříd: digitální klíč BMW Digital Key a inteligentní osobní asistent BMW Intelligent Personal Assistant. Digitální klíč umí odemknout a zamknout vozidlo chytrým telefonem prostřednictví technologie Near Field Communication (NFC). Přidržením chytrého telefonu u kliky dveří se vozidlo odemkne, a to i v případě, že je baterie telefonu vybitá. Motor lze nastartovat, jakmile je telefon umístěn v doku na telefon nebo doku na telefon s bezdrátovým nabíjením. Řidič může sdílet digitální klíč BMW až s pěti dalšími lidmi. BMW Digitální klíč je k dispozici pro nejvyšší řady telefonů Samsung Galaxy s podporou NFC a operačním systémem Android 8 a vyšším.

Přirozená interakce s BMW Intelligent Personal Assistant
Součástí konceptu obsluhy je také BMW Intelligent Personal Assistant, který se poprvé představil v BMW řady 3. Krátké zvolání „Hey, BMW“ řidičům umožňuje ovládat své vozidlo a jeho funkce a získávat informace pouhým mluveným slovem. BMW Intelligent Personal Assistant je digitální osobnost s vlastní inteligencí, která se může naučit zvyky následně je v příslušném kontextu aplikovat nebo vést příležitostnou konverzaci. Dokonce umí i příležitostně vyprávět vtipy nebo související zajímavé příběhy („Hey BMW, do you feel sporty?“, „Hey BMW, tell me an anecdote.“). Jedinečnou vlastností oproti jiným digitálním asistentům je ta, že mu řidiči mohou dát jméno podle svého výběru.

img-responsive

BMW 2 Gran Coupé poprvé přináší koncept čtyřdveřového kupé do segmentu kompaktních vozů | foto: BMW

Navigace Connected pro klidný příjezd do cíle
Služby navigace Connected umožňují začlenit interní a externí informace do plánování trasy. Řidiči BMW řady 2 Gran Coupé budou moci posílat cíle z různých aplikací přímo do navigačního systému svého vozu, ukládat je a následně synchronizovat. Parking Space Assistant řidiči s předstihem navrhne různé možnosti k zaparkování v místě cílové destinace. Tato služba zahrnuje informace o nejbližším vícepodlažním parkovacím domě a také doporučení tras, na nichž je vysoká šance na nalezení pakovacího místa v blízkosti cílové destinace. Do tohoto procesu jsou inteligentním způsobem začleněny existující informace On-Street Parking Information a služby PARK NOW. V některých městech je dokonce možné automaticky zaplatit parkovné.

Vytisknout

Diskuze: Když to FUNGUJE NA MILIONÁŘE? BMW 2 zkusí osvědčený klíč i mezi kompakty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Seat Arona TGI

Nejúspornější SUV? Seat Arona 1.0 TGI s pohonem na zemní plyn

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud