První BMW řady 2 Gran Coupé: CO SKRÝVÁ TAJEMNÁ KAMUFLÁŽ?

František Zakopal / AutoRoad.cz, 25. července 2019, 15:05 Google+

BMW řady 2 Gran Coupé se zbarvilo do výrazné kamufláže. Jde o předprodukční zbarvení, do kterého jsou vložné QR kódy, které přímo odkazují na stránku s prvotními informacemi o novém modelu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
První BMW řady 2 Gran Coupé

První BMW řady 2 Gran Coupé | foto: BMW

Sdílejte článek

V průběhu závěrečného testování byly na prvním BMW řady 2 Gran Coupé provedeny poslední úpravy. Nové čtyřdveřové coupé kompaktního segmentu na sebe během kalibračních jízd v oblasti Mnichova strhává pozornost. Této pozornosti, vyvolané i barevným maskováním testovacích vozů, se využívá i pomocí velkého QR kódu umístěného na dveřích vozidla, který odkazuje na stránky www.bmw.com/2-series-gran-coupe. Před tím, než bude mít nové BMW řady 2 Gran Coupé svoji světovou premiéru na autosalonu v Los Angeles v listopadu 2019, naleznou návštěvníci na této stránce neustále aktualizované informace o tomto extravagantním voze inovativní koncepce. Uvedení na trh BMW řady 2 Gran Coupé je naplánováno na jaro 2020.

Elegantní a poutavý vstup do prémiového kompaktního segmentu

BMW přináší koncept čtyřdveřového coupé, který již slavil úspěchy ve vyšších segmentech, do kategorie prémiových vozů. S prvním BMW řady 2 Gran Coupé přichází také svěží dávka individuality, estetické přitažlivosti a emotivnosti, které jsou propojeny s inovativním konceptem obsluhy, konektivity, excelentní každodenní použitelností a jedinečnými dynamickými schopnostmi.

Tento automobil, který ukazuje klasický sedan ve velmi emotivní podobě, má pod svojí karoserií moderní architekturu BMW s předním pohonem, v jejímž rámci sdílí technologie s nedávno představeným BMW řady 1. Stejně jako je tomu u prémiového kompaktního sourozence, také BMW řady 2 Gran Coupé využívá průlomové technologie a inovativní regulační systémy k tomu, aby stanovilo nová měřítka dynamiky a agility. 

Inovativní protiprokluzový systém s technologií ARB

Jednou z technologických zbraní nového vozu je technologie ARB (řídicí jednotka umístěná v blízkosti výkonných členů), která byla již dříve použita v BMW i3s (kombinovaná spotřeba elektřiny: 14,6–14,0 kWh/100 km, kombinované emise CO2: 0 g/km*). Funkce ARB má regulaci protiprokluzového systému integrovanou přímo do řídicí jednotky motoru místo toho, aby byla součástí stabilizačního systému DSC (Dynamic Stability Control). Tím se významně zkracuje vzdálenost a informace jsou předávány třikrát rychleji, samotná regulace prokluzu kol se aktivuje až desetkrát rychleji. Tato inovativní technologie regulace prokluzu, pracující společně s funkcí BMW Performance Control (regulace stáčivosti), zajišťuje přímé a intenzivní zážitky z jízdy jak ve verzích s pohonem předních kol, tak v provedeních s pohonem všech kol BMW xDrive, kterým je vybaven i model BMW M235i xDrive (kombinovaná spotřeba paliva: 7,1 – 6,7 l/100 km, kombinované emise CO2: 162 – 153 g/km**). Nejvýše postavený sportovní model disponuje nejvýkonnějším čtyřválcem v produkci BMW Group o výkonu 225 kW (306 k). Součástí jeho výbavy je také nově vyvinutý samosvorný diferenciál Torsen, který zásluhou svého svorného účinku mezi předními koly automobilu dodává ještě sportovnější projev.

Okouzlující linie a nejmodernější konektivita

První BMW řady 2 Gran Coupé doplňuje elegantně sportovní a extrovertní linie nejmodernější úrovní konektivity a mimořádnou prostorností. Proto má všechny ingredience, jež podporují nadšení nových zákazníků v městských oblastech, kteří se zaměřují na design a radost z jízdy typickou pro BMW. BMW řady 2 Gran Coupé je koncipováno jako globální vůz pro všechny světové trhy, který představuje atraktivní rozšíření modelové nabídky zejména na trzích, kde se karoserie typu sedanu těší velké oblibě.

Vytisknout

Diskuze: První BMW řady 2 Gran Coupé: CO SKRÝVÁ TAJEMNÁ KAMUFLÁŽ?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Autem do Itálie? Víme za kolik, jak nepanikařit u pumpy a jak nepřijít o 200…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud