Volkswagen Tiguan přijíždí ve verzi Offoad: Troufli byste si s ním i do náročného terénu?

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 15. února 2019, 14:14 Google+

Nový Volkswagen Tiguan Offoad rozšiřuje nabídku úspěšného kompaktního SUV. Tiguan Offoad dává své schopnosti jasně najevo již svým názvem a vzhledem. Charakteristická příď je nejen elegantní a robustní, ale vyznačuje se také větším nájezdovým úhlem a integrovaným spodním ochranným panelem. Dobrou trakci za všech okolností zajišťuje sériově dodávaný pohon všech kol 4Motion se systémem 4Motion Active Control. Tiguan Offoad lze již objednávat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Tiguan Offroad

Volkswagen Tiguan Offroad | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Všestranný automobil do jakéhokoli terénu

Paket Offoad za příplatek 23 700 Kč ještě více rozšiřuje možnosti všestranného využití modelu Tiguan. Zatímco v džungli velkoměsta i nadále přesvědčuje dynamickými kvalitami, mimo asfaltované silnice nabízí optimalizované jízdní vlastnosti. Nově navržený přední nárazník s ozdobnými prvky v odstínu stříbra disponuje kromě charakteristického „terénního“ vzhledu také nájezdovým úhlem 23,8 stupňů (proti standardním 17,4°).

Větší nájezdový úhel je při jízdě v terénu stejně důležitý jako spodní ochrana agregátů, kterou má na starosti kryt motoru a převodovky. Designové odlišnosti paketu Offoad pokračují prvky jako jsou černé střešní ližiny, černé kryty vnějších zpětných zrcátek, střešní spoiler a uvnitř se pak Tiguan Offoad liší odolnějším interiérem, nerezovými pedály či gumovými koberečky.

Pohon všech kol se systémem Active Control

I po technické stránce je Tiguan Offoad dokonale připraven na výlety do přírody. Jeho pohon všech kol 4Motion přichází se systémem 4Motion Active Control a voličem jízdních režimů. Systém se ovládá multifunkčním ovládacím prvkem na středové konzole. Řidič jeho prostřednictvím aktivuje jízdní režimy „Onroad“, „Offroad“ a „Snow“. Jednotlivé režimy přizpůsobují nastavení systému pohonu a všech asistenčních systémů příslušnému stavu povrchu a provozní situaci, aby byla zaručena maximální trakce.

Paket Offoad+

Nová verze modelu Tiguan je na výběr v sedmi různých barvách karoserie: šedá Pure (novinka), bílá Pure, metalický lak modrá Atlantic, metalický lak šedá Indium, metalický lak stříbrná Tungsten, lak s perleťovým efektem černá Deep a perleťový lak bílá Oryx. V kombinaci s rozšiřujícím paketem „Offoad +“, dodávaným za příplatek 54 700 Kč, je nový model k dispozici také ve dvoubarevném provedení s černou střechou (nedostupné pro barvu černá Deep). Pro individualizaci modelu Tiguan Offoad je tak na výběr třináct různých barevných kombinací. Paket Offoad + pak dále obsahuje například černý strop či aktivní systém svícení s LED světlomety.

Varianta Offoad je dodávána s novými černými 18“ koly „Sebring Black“ z lehké slitiny, 19“ novými koly „Auckland“, případně 20“ koly „Kapstadt“. Výbava zahrnuje rovněž multifunkční volant a hlavici páky voliče, obšité kůží, hliníková ozdobná obložení, pedály a opěrku nohy z kartáčované ušlechtilé oceli a robustní pryžové podlahové rohože.

Zákazníci mají na výběr také široký sortiment výbavy na přání, například digitální panel přístrojů „Active Info Display“, navigační systém „Discover Pro“, asistenta pro manévrování s přívěsem „Trailer Assist“ nebo adaptivní regulaci podvozku DCC.

img-responsive

Volkswagen Tiguan Allspace | foto: Volkswagen

Úspěšný model Tiguan

Tiguan byl uveden na trh v roce 2007 a patří na celém světě mezi bestsellery značky Volkswagen. Druhá generace následovala v roce 2016 a byla prvním SUV značky Volkswagen na základě modulární platformy MQB. V roce 2017 nabídku rozšířil o téměř 22 centimetrů delší Tiguan Allspace, který navíc nabízí až sedm sedadel.

Tiguan a Tiguan Allspace jsou důležitými pilíři ofenzivy značky SUV v segmentu SUV. Do konce září 2018 bylo na celém světě prodáno více než 600 000 vozů obou verzí modelu Tiguan. Celkový počet prodaných vozů Tiguan od roku 2007 již překročil hranici 4,6 milionu vozidel. Modely Tiguan a Tiguan Allspace jsou vyráběny ve čtyřech zemích (Čína, Německo, Mexiko a Rusko) a nabízeny na celém světě.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen Tiguan přijíždí ve verzi Offoad: Troufli byste si s ním i do náročného terénu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Jak účinně rozmrazit automobil? Možností je mnoho, stačí si jen vybrat

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud