Volkswagen zahájil předprodej Tiguanu Allspace, cenou poráží i Kodiaq

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 22. září 2017, 09:52 Google+

Volkswagen dále rozšiřuje svou nabídku v segmentu SUV. Zákazníci již mohou u českých prodejců značky Volkswagen objednávat nový Tiguan Allspace, prodlouženou verzi úspěšného bestselleru s ještě větší nabídkou vnitřního prostoru, až sedmi sedadly ve třech řadách a mimořádnou variabilitou interiéru. Nový Tiguan Allspace je nabízen s bohatou sériovou výbavou za ceny již od 688 900 Kč.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen Tiguan Allspace | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Nový Volkswagen Tiguan Allspace lze na českém trhu objednávat se šesti výkonnými a hospodárnými motory. Zážehové motory zastupují jednotky 1.4 TSI (110 kW/150 k) a 2.0 TSI ve dvou výkonových verzích (132 KW/180k a 162 kW/220k) a dále jsou na výběr tři turbodiesely 2.0 TDI (110 kW/150 k, 140 kW/190 k, 176 kW/240 k). Stejně jako u klasického modelu Tiguan jsou k dispozici verze s pohonem předních kol nebo s pohonem všech kol 4Motion. V prvním případě umožňuje Tiguan Allspace jízdu s přívěsem o hmotnosti až 2200 kg, s pohonem všech kol činí nejvyšší přípustná hmotnost přívěsu až 2500 kg.

Vstupní verze Tiguan Allspace Trendline 1.4 TSI ACT BMT stojí 688 900 Kč. Ceny s výbavovou linií Comfortline a motorem 1.4 TSI začínají od 761 900 Kč. Nejdostupnější verze Highline s motorem 2.0 TDI BMT (110 kW/150 k) přijde na 940 900 Kč. Všechny výbavové linie modelu Tiguan Allspace mají v porovnání s příslušnými verzemi modelu Tiguan rozšířenou sériovou výbavu.

Již Tiguan Allspace Trendline je vybaven mimo jiné třízónovou automatickou klimatizací Climatronic, informačním a zábavním systémem „Composition Colour“, kůží obšitým multifunkčním volantem, variabilní podlahou zavazadlového prostoru, černými podélnými střešními nosiči, 17“ koly „Montana“ z lehké slitiny, funkcemi osvětlení „Coming Home“ a „Leaving Home“ a asistentem pro jízdu v jízdním pruhu „Lane Assist

Ještě rozsáhlejší výbavu nabízejí výbavové linie „Comfortline“ (navíc mj. adaptivní tempomat ACC, parkovací senzory „Parkpilot“, tmavě tónovaná skla oken od střešního sloupku B, informační a zábavní systém „Composition Media“, paket „Ambiente“, stropní odkládací schránka, elektrické ovládání zadního výklopného víka, stříbrné podélné střešní nosiče) a „Highline“ (nad rámec „Comfortline“ například systém „Easy Open“, digitální panel přístrojů Active Info Display, zadní kamera a vyhřívaní sedadel vpředu).

Prodloužená verze kompaktního bestselleru nabízí zákazníkům rovněž široké možnosti pro individualizaci. Pro verze Comfortline a Highline se například dodávají pakety R-Line s mnoha ušlechtilými doplňky pro exteriér a interiér ve sportovním stylu. Mezi inovace v tomto segmentu patří vrcholná verze nové generace informačních a zábavních systémů „Discover Pro“, která umožňuje ovládání gesty.

Nový Volkswagen Tiguan Allspace poskytuje ve svém interiéru výrazně více prostoru pro cestující i zavazadla díky prodloužení rozvoru o 109 mm (na 2790 mm) a vnější délky o 215 mm (na 4701 mm) v porovnání s výchozím modelem Tiguan. Pětimístná verze nabízí objem zavazadlového prostoru 760 litrů, který lze sklopením zadních sedadel zvětšit dokonce až na 1920 litrů.

Na přání se dodává třetí řada sedadel. Sedmimístný Tiguan Allspace se tak může pochlubit nejvyšší úrovní variability vnitřního uspořádání. Jsou-li obsazena všechna sedadla, zbývá pro zavazadla 230 litrů prostoru. Složením třetí řady sedadel do podlahy vzroste objem zavazadlového prostoru na 700 litrů. Ve dvoumístné konfiguraci lze využít zavazadlový prostor o objemu 1775 litrů.

Volkswagen Tiguan je naším bestsellerem v segmentu SUV a s novým prodlouženým modelem Tiguan Allspace hodláme naši pozici na českém trhu ještě více upevnit,“ říká Jiří Jantač, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Nový Volkswagen Tiguan Allspace ohromí svým vnitřním prostorem a variabilitou, zároveň je však stejně robustní jako Tiguan, což dává jasně najevo svým designem. Tiguan Allspace díky tomu představuje zajímavou alternativu pro zákazníky, kteří požadují prostornost a variabilitu MPV v kombinaci s univerzálností a dalšími přednostmi automobilů oblíbené kategorie SUV.“

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen zahájil předprodej Tiguanu Allspace, cenou poráží i Kodiaq

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Koncept Bugatti Galibier

Čím Bugatti nahradí Chiron? Ve hře je i elegantní čtyřdveřový hybrid

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud