Seat končí s dalším populárním modelem. Čím jej nahradí?

Seat Alhambra

Seat Alhambra | foto: Seat

Je to jen pár dní, co Seat oznámil konec výroby třídvéřové Ibizi a jejího ostrého derivátu Cupra. Bohužel to stále není konec a nově se Seat pochlubil, že hodlá ukončit produkci populární Alhambry.

Podle vedení značky již dnešní doba není vhodná pro auta kategorie MPV, protože jejich místo zaplňují crossovery a velká SUV. O konci výroby modelu Alhambra informuje britský server Autoexpress a jak se zdá, není to jen fáma.

Tahle zpráva pak bude nepříjemnou hlavně pro ty, co si pamatují již na první generaci auta. Ta se nám představila v roce 1996, a tak vlastně Seat hodlá zaříznout dvacetiletou stálici na trzích. Pro připomenutí, dalšími sourozenci jsou Volkswagen Sharan a Ford Galaxy.

A zatím co Sharan zatím v nabídce zůstává a jeho konec se neplánuje, další generace Alhamby se neplánuje i s ohledem na kauzu Dieselgate. Poslední kus modelu Alhambra proto bude vypuštěn z továrny v roce 2018.

Seat se ke všemu vyjádřil, když řekl, že již nechce vyrábět vozy takových tvarů. Aktuálně na světových trzích táhne kategorie SUV, takže například nový Seat Ateca je vhodným příkladem, který by defacto mohl Alhambru nahradit. Časem ovšem přijde ještě něco většího, se sedmi místy k sezení a bohatší výbavou.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu