Luxusní výbavu Vignale dostanou další Fordy, nechybí mezi nimi S-Max a Edge

ar6, 3. března 2016, 04:05 Google+ Geneva International Motor Show 2016

Ačkoliv se podle některých zákulisních informací Mondeu Vignale prodejně zatím příliš nedaří, rozhodl se Ford posílit svou luxusní divizi o další modely. Do Ženevy tak přijely S-Max, Edge a Mondeo s karosérii liftback, zatím pouze konceptem je Kuga Vignale.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford ukazuje v Ženevě nové modely řady Vignale, mezi nimi i S-Max.

Ford ukazuje v Ženevě nové modely řady Vignale, mezi nimi i S-Max. | foto: Ford

Sdílejte článek

Začít můžeme u S-Maxu, jehož karosérie se podobně jako u sourozenců pyšní chromovanými detaily a exkluzivní paletou laků, zahrnující černou Shadow, stříbrnou Ingot, tmavou Nerissimo a bílou Platinum. Kola mají 18 nebo 19 palců, světla vpředu jsou vybavena adaptivními LED diodami a diodami denního svícení. Uvnitř čeká kožené čalounění Windsdor v černé nebo kašmírové barvě se šestiúhelníkovým vzorem a multimediální systém SYNC 3 s osmipalcovou obrazovkou a ovládáním gesty.

Pod kapotou bude mít S-Max dvoulitrový EcoBoost o výkonu 240 koní s automatickou šestistupňovou převodovkou a dvě verze naftového dvoulitru TDCi. Provedení s jedním turbodmychadlem má 180 koní a na výběr manuální šestistupňovou převodovku, automatickou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou a dvouspojkový automat s pohonem všech kol. Pokud sáhnete po dvojitém přeplňování, dostanete 210 koní a dvouspojkový šestistupňový automat PowerShift.

img-responsive

Ford S-Max Vignale vyniká velkými koly a luxusní výbavou. | foto: Ford

Edge Vignale má díky opravdu výrazným chromovaným doplňkům ještě opulentnější vzhled než ve standardní specifikaci. Je na něm zkrátka poznat americký styl. Leštěná kola mají 20 palců, Ford je kombinuje s černou Shadow, stříbrnou Ingot, hnědou Nocciola a bílou Platinum. Světla mají stejně jako u S-Maxu adaptivní LED diody s diodami denního svícení. Uvnitř opět čeká kožené čalounění Windsdor v černé nebo kašmírové barvě se šestiúhelníkovým vzorem a multimediální systém SYNC 3 s osmipalcovou obrazovkou a ovládáním gesty.

V útrobách vozu pracují stejné motory jako u běžného modelu, to znamená dvoulitr TDCi o výkonu 180 koní s pohonem všech kol a manuální šestistupňovou převodovkou nebo dvoulitr Bi-turbo TDCi o výkonu 210 koní s pohonem všech kol a šestistupňovým dvouspojkovým automatem PowerShift. Pro oba modely je společný systém aktivního potlačování hluku, do prodeje potom Edge i S-Max zamíří v průběhu letošního roku.

img-responsive

Ford Edge Vignale vypadá kvůli chromovaným prvkům ještě výrazněji. | foto: Ford

Na rok 2017 si Ford schovává Mondeo Vignale s karosérií liftback, navazující na již známý sedan a kombi. Nepřekvapí stejná paleta chromovaných prvků, 18- nebo 19palcová kola a volba mezi šedou, hnědou, černou nebo bílou barvou karosérie. Uvnitř pak čeká kožené čalounění v černé nebo kašmírové se šestiúhelníkovým vzorem a infotainment SYNC 3 s osmipalcovou obrazovkou. Toto zařízení dostanou rovněž sedan a kombi. Paleta motorů by měla kopírovat S-Max a tím pádem opět i již známé karosářské varianty. Spolu s MPV se pak Mondeo předvede také ve verzi bez chromovaných doplňků a s tmavými koly.

Zatím pouze konceptem je Kuga Vignale se základem v nedávno omlazeném SUV. Vůz dostal bílý perleťový lak Palazzo, lesklou černou barvou lakovanou mřížku předního nasávacího otvoru a větší litá kola. Ochranné pláty pod oběma nárazníky, plošky okolo mlhových světel a dekorační prvky na dveřích pak mají tmavý lak s efektem patiny. Kůží se specifickým prošíváním jsou potažena nejen sedadla, dveřní výplně a palubní deska, ale také podlaha zavazadlového prostoru a páté dveře. Vnitřní výplně sloupků a stropu kryje Alcantara, schránky v palubní desce i ve středové konzole mají vnitřní výstelku a středová konzola je vyvedená v laku Opale s perleťovým efektem.

Pokud se zařadíte mezi zákazníky divize Vignale, dostanete kromě exkluzivního vozu také přístup k exkluzivním zážitkům. V nabídce se objeví luxusní pobyty ve španělské Gironě nebo v britském Grayshottu. Nabízeny budou rovněž vstupy na divadelní a hudební představení nebo prestižní sportovní akce jako tenisové French Open či závod formule 1 v Monaku. Sáhnout můžete i po kožených zavazadlech a doplňcích.

Vytisknout

Diskuze: Luxusní výbavu Vignale dostanou další Fordy, nechybí mezi nimi S-Max a Edge

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Toyota C-HR představuje první přímý vstup japonského výrobce mezi crossovery.

Toyota C-HR boduje výrazným vzhledem, místo dieselu má hybrid

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud