Jeep bude mít v Ženevě nabito, dojde na narozeniny, luxus i superhrdiny

ar6, 28. února 2016, 04:05 Google+ Geneva International Motor Show 2016

Pořádně napilno bude mít v Ženevě americký Jeep. Ačkoliv se nedočkáme žádné opravdu významné světové premiéry, jeho expozice bude ozdobena hned několika novými verzemi známých modelů. Tím asi nejzajímavějším budiž evropská premiéra modelů k 75. narozeninám značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jeep Cherokee Overland je jednou z mnoha ženevských premiér americké automobilky.

Jeep Cherokee Overland je jednou z mnoha ženevských premiér americké automobilky. | foto: Jeep

Sdílejte článek

Edici 75th Anniversary budou v Ženevě zastupovat modely Renegade, Cherokee, Grand Cherokee a Wrangler. Od svých standardních sourozenců se všichni svorně odlišují především novým lakem, logy „75th Anniversary,“ pololesklými bronzovými a oranžovými prvky karosérie a sedadly s logem 75th Anniversary.

Nejmenší Renegade v zeleném odstínu Jungle k tomu navíc přidává 18palcová pololesklá bronzová kola, střechu MySky s odnímatelnými panely a čalounění textilií Gode-Tex s mandarinkovým prošíváním. Vystavovaný kousek bude mít pod kapotou přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovku MultiAir o výkonu 190 koní v kombinaci s devítistupňovým automatem a pohonem všech kol Active Drive.

img-responsive

Jeep Renegade ve výroční edici 75th Anniversary. | foto: Jeep

Cherokee 75th Anniversary v černém odstínu Brilliant nabídne sedadla čalouněná kůží Nappa s dvoubarevným prošíváním v perlovém a mandarinkovém odstínu, multimediální systém UConnect s 8,4palcovou dotykovou obrazovkou, bi-xenonové světlomety a dvoudílnou panoramatickou střechu. K pohonu ženevského vozu bude sloužit 2.2litrový vznětový čtyřválec MultiJet o výkonu 200 koní s pohonem všech kol Active Drive II, který obsahuje dvoustupňovou rozdělovací převodovku a redukci. V nabídce se objeví i čtyřkolka Active Drive I.

Jeden z posledních „žijících“ off-roadů, Jeep Wrangler, má v zeleném odstínu Sarge vedle karosérie také masku chladiče a dvoudílnou střechu. Dále nabídne rámečky světlometů v pololesklém bronzovém odstínu, kapotu s funkčními výdechy, diferenciál se zvýšenou svorností, navigaci, prémiový audiosystém a kožená sedadla. Pod kapotou se objeví 3.6litrový zážehový šestiválec Pentastar.

Posledním do party jubilantů je Grand Cherokee v černém odstínu Brilliant. Výbava zahrnuje také 20palcová litá kola, navigaci a pneumatické odpružení Quadra-Lift, které umožňuje nastavení světlé výšky v pěti různých úrovních. Pod kapotou se objeví třílitrový naftový šestiválec MultiJet o výkonu 250 koní s osmistupňovou automatickou převodovkou.

img-responsive

Jeep Grand Cherokee ve výroční edici 75th Anniversary. | foto: Jeep

Novým vrcholem modelu Cherokee bude verze Overland s leštěnou světlou maskou chladiče, obložením boků v barvě karoserie, 18palcovými leštěnými litými koly, bi-xenonovými světlomety a logem Overland na víku elektricky ovládaných pátých dveří. Uvnitř najdeme přístrojový panel, čalouněný perforovanou kůží (volitelná výbava), elektricky stavitelná přední sedadla s ventilováním a vyhříváním, čalounění kůží Nappa, volant s dřevěnými dekory a dekorační plochy z eloxovaného stříbrného hliníku.

Výbava bude obsahovat audiosystém Alpine, infotainment UConnect s 8,4palcovou dotykovou obrazovkou, Bluetooth a GPS navigací, monitoring mrtvého úhlu, detekci křížení dráhy za vozidlem, parkovací senzory vpředu i vzadu a paměťovou funkci pro nastavení sedadla řidiče, respektive vnějších zpětných zrcátek. Pod kapotou vystavovaného vozu v odstínu Light Brownstone najdeme 2.2litrový vznětový čtyřválec MultiJet o výkonu 200 koní s devítistupňovým automatem. Na trhu se tato varianta objeví v létě.

img-responsive

Jeep Cherokee ve vrcholné výbavě Overland. | foto: Jeep

Na očekávanou premiéru filmu Batman vs. Superman odkazuje Renegade Dawn of Justice. Ten má karosérii v odstínu Granite Crystal, doplněném řadou černě lakovaných a leštěných doplňků. Mezi ně patří 18palcová litá kola, rámečky mlhovek a zadních koncových světel, maska chladiče a logo Jeep. O pohon se stará naftová šestnáctistovka MultiJet s výkonem 120 koní a šestistupňovou převodovkou.

Dost možná nejobletovanějším exponátem bude Grand Cherokee SRT v limitované edici Night. Ta se vyznačuje otvory mřížky chladiče, logy vpředu i vzadu, B- a C-sloupky a okolím bočních oken v matně černém odstínu. Stejnou barvu mají také 20palcová kola, za nimiž jsou kotoučové brzdy Brembo. Kontrastovat černý prvkům budou červená Velvet, stříbrná Billet a tmavá Granite Crystal. Uvnitř najdeme černá kožená sedadla Laguna se stříbrným kontrastním prošíváním, kožené loketní opěrky ve dveřích a středovém tunelu a černě chromované dekory.

Pod kapotou je 6.4litrový osmiválec s výkonem 468 koní a točivým momentem 624 Nm. Tato porce stačí k akceleraci z 0 na 100 km/h za méně než 5 sekund, maximální rychlosti 257 km/h a čtvrt míli za necelých 13 sekund. Jak standardní model, tak i provedení Night, mají od nového modelového roku rozšířenou funkci Performance Pages, měřící výkon i čas. Perfektní start zajišťuje Launch Control, o bezproblémovou jízdu se stará systém Selec-Track s režimy Auto, Sport, Tow, Track a Snow.

Vytisknout

Diskuze: Jeep bude mít v Ženevě nabito, dojde na narozeniny, luxus i superhrdiny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Citroën E-Méhari styled by Courrèges přináší styl francouzského módního salónu Courrèges.

Citroën E-Méhari oblékl luxusní šaty, vypadá ale poněkud směšně

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud