Silniční verze Mercedesu-AMG GT3 přistižena s agresivnějším body kitem

Prototyp vyšší specifikace klasického Mercedesu-GT byl přistižen při předběžném testování v Německu. Jak se zdá, jedná se o silniční verzi okruhového provedení GT3.

Díky rozšířené karoserii a dalším aerodynamickým prvkům se jedná s největší pravděpodobností o silniční verzi okruhové varianty AMG GT3. Vlastně to potvrdil i šéf divize AMG, Tobias Moers, který již dříve řekl, že máme očekávat derivát AMG GT Black Series. Je tak pravděpodobné, že to byl právě tento vůz, který je výkonnější verzí AMG GT S.

Pravděpodobný konkurent pro nový Mercedes bude Porsche 911 GT3 a pod kapotou najdeme twin-turbo V8 4.0 litrový motor. Ten se dočká zvýšení výkonu v porovnání s AMG GT S, který má 510 koní a 650 Nm. Chystaná verze bude také lehčí, takže lze očekávat, že celková váha spadne pod 1570 kg.

Vzhledem k tomu, že současný AMG GT S potřebuje 3,8 sekundy ke zrychlení z 0 na 100 km/h, ostřejší verze by měla být ještě o 0,2 sekundy rychlejší. Nová varianta AMG-GT bude pravděpodobně představena příští rok a bude stát podstatně víc, než současný vrcholný AMG GT S.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu