Extrémní verze Volkswagen Golf R Evo se ukáže v Pekingu

Kromě nové generace modelu Phaeton chystá Volkswagen ještě jednou překvapení na světové trhy. Vedení ted totiž oznámilo, že na autosalonu v Pekingu představí model Golf R Evo!

S odkazem na společnost Volkswagen a magazín Auto Express se uvádí, že se zatím bude jednat o koncept, který bude velmi lehký. Jeho střecha bude vyrobena z uhlíkových vláken, přičemž z uhlíkových vláken budou i panely karoserie. Koncept by mohl mít také odlehčená kola a  závodní klec. Vůz tak přijde o zadní sedadla.

Pod kapotou můžeme očekávat přeplňovaný 2,0-litrový čtyřválcový motor, který produkuje více než 300 koní a 380 Nm točivého momentu. Nic není zatím oficiální, ale koncept by byl pravděpodobně schopen zrychlit z 0-100km / h za méně než 4,9 sekundy, maximálka by pak zcela jistě dosáhla 250 km/h.

O tom, zda se tato extrémní varianta vůbec dostane časem do prodeje, není vůbec rozhodnuto. Jedná se zatím jen o koncepční studii a až na základě reakcí veřejnosti se Volkswagen rozhodne, zda jej zařadí do své nabídky.

zdroj: autoexpress.co.uk

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu